Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru sau la drum.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.
Avem nevoie de:
500 gr faina
3 oua
100 gr zahar
70 ml ulei
270 ml lapte
1 lingurita drojdie proaspata
un varf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pt umplutura (2 variante):
1. 1/2 borcan gem de prune
2. 3 linguri gem de capsuni cu 5 lingurite nuca macinata
Pt uns: 1 galbenus de ou + 2-3 lingurite lapte
Zahar pudra pentru pudrat
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.
Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (de fapt in doua tavi :) ) si lasam la dospit inca 20 de minute apoi ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.
Pudram cornurile cu zahar pudra si servim calde sau reci.
Nu beau laptic dar cred ca sunt minunate cu cafea:)
RăspundețiȘtergereNici eu nu beau lapte :)) cu cafea le mananc si eu :).
ȘtergereEu nu refuz unu,hmmm chiar doua :)
RăspundețiȘtergereCu mare drag te servesc!
Ștergeremai ai un corn pentru o pofticioasa?
RăspundețiȘtergereexcelente oricand!
RăspundețiȘtergerema bucur ca va plac
RăspundețiȘtergereDraga Timea,cam cate cornulete ies din toata compozitia?
RăspundețiȘtergerecred ca vreo 20-22 nu mai stiu exact
ȘtergereI really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.
RăspundețiȘtergere