Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

joi, 8 noiembrie 2012

Chiftele in aluat de bere

De cum le-am vazut la Gabi am zis ca trebuie sa le fac si eu. Si bine am facut ca au fost atat de bune incat o sa repet cand de curand schema asta. O varianta sanatoase a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, servici, etc.
 Le recomand cu drag. 
Avem nevoie de:
Aluat:
- 400 gr faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 5 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml bere
Chiftele:
- 500 gr carne tocata amestec porc + vita 
- un ou
- 3 linguri pesmet
- 1 ceapa mica 
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita piper
Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. 
Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.
Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor. 
Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos,  intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute. 
Le coacem  in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.
Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.
Eu le-am servit cu o pasta dulce picata de legume facuta de mama mea.

17 comentarii :

  1. Wow, ce bineee arata! O super idee :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mod ingenios de pregătire al chiftelelor. Arată într-un mare fel preparatul acesta.Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina ma bucur ca iti plac. Multumesc si le recomand cu drag

      Ștergere
  3. Super bune si frumoase.Si eu le am in plan, dar as inlocui berea cu apa minerala.Sper sa nu aiba nimic.Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsi, merci. Sunt bune si cu apa minerala sau pur si simplu cu apa, paine sa fie :).

      Ștergere
  4. Domne,le fac si eu ,gata!:)
    Sunt...inedite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina merita o incercare, sper sa va placa la fel de mult cum ne-au placut noua.

      Ștergere
  5. Cred ca sunt delicioase!!!Le-am trecut pe lista:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Licuta ma bucur ca iti plac. Te pup si astept sa imi zici daca ti-au placut

      Ștergere
  6. mmm.. trebuie sa le fac si eu!!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Super reteta. Cum a facut mama pasta de legume? Arata minunat!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...