Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 2 noiembrie 2014

Tarta cu crema de vanilie si banane

Din nou o tarta! DA! Dar de data aceasta una foarte cremoasa, cu muuuulta crema de vanilie intr-o crusta crocanta si un toping de banane si cicocolata. Perfecta o definesc eu si ca de obicei va invit sa o incercati ca sa va convingeti singuri.

  • Crusta:
  • 65 gr unt
  • 60 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 240 gr faina alba
  • putin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 banane 
  • Sos de ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt. Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.
  • Crusta de tarta o scoatem apoi pe un platou.
  • Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele,  amestecand cu telul.
  • Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.
  • Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci. Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam. 
  • Turnam crema in crusta si nivelam.
  • Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie. 
  • Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane.
  • Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi. 
Va doresc o duminica minunata!!! 

8 comentarii :

  1. Partea de deasupra, cu bananele alea si cu ciocolata aia buna de tot, da-mi-o mie, te rog! :) Prea arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. e exact reteta de care aveam nevoie! :) o intrebare totusi: pot inlocui untura de porc cu unt? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur. Si da,poti pune doar unt. Restul tartelor mele sunt cu unt dar am vrut sa vad si cum iasa cu untura si mi-a placut tare mult.

      Ștergere
  3. Arata foarte bine tarta facuta de tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai mai pus ceva dupa sosul de ciocolata? Pare ca ar mai fi un sos sau ceva. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E tt acelasi sos doar ca am l-am lasat sa se intareasca un pic apoi am trasat acele dungi pt ornament doar

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...