Ingrediente:
- 1 kg faina
- 200 gr zahar
- 4 oua - 150 ml ulei
- 500 - 540 ml lapte
- 40 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie si eventual daca doriti si portocala
- 500 gr rahat
E important ca ingredientele sa nu fie reci.
Puneti drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si un pic de faina si lasati sa dospeasca 10 min.
Amestecam zaharul cu restul de lapte care la fel trebuie sa fie caldut.
Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana. Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la cald pt aprox 1 ora si jumatate.
Intindem apoi doua foi (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam.
Ungem tavile cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 45 min la dospit.
Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 - 50 min.
Ingredientele sunt pt 2 tavi mari. Eu am facut unul mare si unul mic si din restul de aluat am facut cateva gogosi :)
Am revenit cu poze mai recete facute de Paste :) . Cele vechi erau foarte neclare si chiar daca nici acestea nu sunt ele cele mai bune poze sunt totusi mai bune ca cele vechi.
Ingredientele sunt pt 2 tavi mari. Eu am facut unul mare si unul mic si din restul de aluat am facut cateva gogosi :)
Am revenit cu poze mai recete facute de Paste :) . Cele vechi erau foarte neclare si chiar daca nici acestea nu sunt ele cele mai bune poze sunt totusi mai bune ca cele vechi.
Arata minunat acest cozonac, am facut si eu, dar ultima data de Paste am evitat sa pun prea mult rahat, cu toate ca imi place, de frica ca nu se coace. Am facut gresala asta intr-un an si l-am tinut 3 ore la cuptor si degeaba.Voi incerca cat de curand si voi urma sfaturile tale.
RăspundețiȘtergere