Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 18 februarie 2012

Tort Padurea Neagra

Tortul acesta l-am pregatit unei prietene dragi cu ocazia zilei de nastere.
La Multi Ani Ralu! 
Tortul e bineinteles o surpriza :). 
Pentru Blat: 
- 250 gr zahar
- 220 gr faina
- 2 oua
- 1/2 cup cacao
- 1/2 cup ulei
- 1/4 cup lapte
- 1/2 cup cafea
- 1 lingurita praf de copt
Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si amestecam bine. Obtinem o compozitie ca o smantana.
Tapetam o forma rotunda si turnam jumatate din compozitie si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20-25 minute. La fel procedam si cu cealalta jumatate.
Eu din aceasta compozitie am facut 2 foi in tava de 24 cm. Am taiat apoi la fiecare foaie partea de sus si am folosit doar partea de jos...adica 2 foi.
Puteti turna toata compozitia si va iasa un blat mai inalt pe care il puteti taia in trei. Cum doriti.
Crema: 
- 500 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
Batem frisca, in care adaugam intaritorul de frisca, cu mixerul la viteza mare pana se intareste.
Jeleu de visine:
- 400 gr visine
- 1 plic gelatina rosie
- 250 ml apa
- 3-4 linguri zahar
Impartim toate ingredientele in doua vase separate si le preparam pe rand in momentul in care trebuie sa il folosim. Adica mai intai amestecam 200 gr visine cu jumatate plic gelatina, 125 gr apa si 2 linguri zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi cand avem nevoie de cealalta jumatate procedam la fel
Sirop: suc de visine sau lichior de visine.
Asamblare: Mai intai asezam inelul de la tava de tort pe un platou. Apoi asezam in inel prima foaie, o insiropam usor si turnam prima parte de jeleu si nivelam.

Dam la frigider pana se raceste si se intareste jeleul. Turnam apoi jumatate din cantitatea de frisca si nivelam frumos.
Asezam apoi urmatoarea foaie de blat apasand usor cu degetele si procedam la fel: sirop-jeleu de visine-frigider-frisca. Indepartam inelul de la tava de tort si ornam si marginile cu frisca.
Pentru ornat: topim aprox 50-70 ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si pe o foaie de copt desenam 'gardulete'.
Bagam la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le luam usor cu un cutit de pe foaia de copt si asezam  garduletele pe tort dupa cum ne taie imaginatia.
Asezam si cateva visine de jur imprejur si e gata tortul.

30 de comentarii :

  1. Foarte delicios tortul... eu l-as fi chemat tort padurea ninsa... hi, hi... sper ca nu te superi... dar e atit de frumos si alb...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela, ma bucur ca iti place. Si nu am de ce sa ma supar :). Eu nu am mai vrut sa presar ciocolata rasa tocmai ca mi-a placut mai mult asa. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata..iar de gust,nemaipomenit !

    RăspundețiȘtergere
  4. Combinatia este exact pe gustul meu.Un tort super.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mimmi multumesc frumos!

    DiaMar ma bucur mult ca iti place. Weekend frumos iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa tortura! trebuie sa-l prestez si eu curand . pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Tortul este minunat! Daca`l vede al meu, am pus-o... toata noapte stau la bucatarie! :))) Sau mai bine mergem la sarbatorita ta, caruia ii transmit la multi ani! Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona ma bucur ca iti place! E un tort ce mie imi place foarte mult asa ca il inteleg pe sotul tau:) Multumesc de urari. te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Mmm, tare bine arata tortuletul si cred ca e delicios la maxim!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta multumesc, chiar e delicios si usor. E printre putinele torturi din care pot manca 2 felii fara nici o pb :). te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Tare bine arata tortuletul tau si cu siguranta delicioasa!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Merci Adela, mi-a placut si mie ce a iesit :). Si la gust e super. pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Un tort elegant......felicitari!
    La multi ani,prietenei tale!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sanda ma bucur ca iti place. te pup

    Maria multumesc frumos de apreciere si urari.

    RăspundețiȘtergere
  15. Egyszerűségében gyönyörű a torta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata minunat si cu siguranta a fost un deliciu!Pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumoasa surpriza!!!La multi ani prietenei si ...Felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Teo multumesc frumos!


    Gerdi - nagyon szepen koszonom :).


    Haplea - multumesc frumos!


    Felis - ma bucur ca iti place. te pup


    Flory - multumesc. E un tort cu un gust ce mie imi place tare mult!pupici


    Mare Maria - multumesc frumos de urari! te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce frumos aratata tortul! De gust nici nu mai zic! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Timea draga, ai creat o adevarata nebunie! :))
    Adoooor visinile, dar din pacate nu prea le folosesc (sau doar pe o jumatate a prajiturii/cremei) deoarece sotului meu nu-i plac prajiturile cu fructe in general...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. Irina ma bucur ca iti place tortul meu. te pup


    Delicious Flavours - ma bucur ca iti place si pacat ca nu ii plac sotului tau. Sotul meu nu mananca fructe deloc dar in prajituri nu are treaba daca au si crema :). te pup

    RăspundețiȘtergere
  22. tortul acesta ma chinui sa il fac de foarte mult timp sa il fac si nu stiu de ce ma razgandesc in ultima clipa...

    RăspundețiȘtergere
  23. Cristina e un tort foarte usor de facut! si gustul e nemaipomenit...cel putin eu ador tortul asta. te pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...