Sa intampinam Craciunul asa cum se cuvine, cu arome placute de iarna ...
Ingrediente:
- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 cana miere de albine (o cana de aprox 200 ml sau puteti pune mai putina miere si mai adugati zahar )
- 50 gr margarina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita plina mix condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir – toate macinate)
- 1 ou
- un varf de sare
Glazura
- sucul de la o lamaie
- zahar pudra
- bombonele pt ornat
- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 cana miere de albine (o cana de aprox 200 ml sau puteti pune mai putina miere si mai adugati zahar )
- 50 gr margarina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita plina mix condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir – toate macinate)
- 1 ou
- un varf de sare
Glazura
- sucul de la o lamaie
- zahar pudra
- bombonele pt ornat
Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si mixul de condimente.
Separat amestecam bine margarina cu mierea si zaharul si la final adaugam si un ou.
Peste aceasta compozitie adaugam faina ametecata cu celelalte ingrediente.
Aluatul obtinut il framantam ctv minute cu mana apoi acoperim cu folie alimentara si punem la rece pt o ora.
Intindem apoi aluatul pe o plansa cu faina si decupam formele dorite. Foaie trebuie sa fie de 5-6 mm. Atentie! aluatul fiind cu miere se lipeste dar daca puneti faina si manuiti cu grija se pot decupa usor formele. Eu am facut chiar si braduti cu cutitul :).
Dam la cuptor timp de 8 -10 min la 190 grade in cuptor preincalzit.
Glazura se poate face din zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra, o pasta fluida cat sa se poata intinda. Se orneaza cu bombonele.
Dupa ce se racesc turtele se intaresc si trebuie puse intr-o cutie metalica pt a deveni din nou moi si pufoase.
Bunatati de sezon...
RăspundețiȘtergereDa Rocsi, se apropie Craciunul...
ȘtergereSuperbe !
RăspundețiȘtergereMultumesc Mandala!
Ștergerepot inlocui bicarbonatul cu praf de copt?
RăspundețiȘtergereDa, se poate si cu praf de copt.
Ștergere