Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

miercuri, 8 februarie 2012

Paine si covrigi din faina mixta

Cum va spuneam nu prea trece nici o saptamana fara sa fac paine. 
Azi am combinat mai multe tipuri de faina si a iesit ca de obicei o paine foarte buna. 
Si pt ca intotdeuna imi place sa ma joc cu aluatul am facut si cativa covrigei cu susan.



Ce am folosit
- 200 gr faina de secara
- 200 gr faina neagra
- 300 gr faina alba tip 650
- 300 gr faina alba tip 405
- 2 pliculete drojdie uscata
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
- 100 ml lapte
- 550 ml apa
- 5 linguri ulei

Intr-o cana cu laptele caldut si zaharul punem drojdia si lasam la dospit timp de 10-15 min.
Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul.

Formam apoi 2 paini sau 4 mai mici cum am facut eu acum :) , asezam in tava pe o foaie de copt si mai lasam la dospit 30-40 min.

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 min (daca sunt mai mari 40-45 min)

Din aluatul acesta eu am facut 4 painici de aprox 300 gr fiecare si  7 covrigi.

Pt covrigi facem 7 suluri si formam covrigii.

Ungem cu apa (daca ii vreti sarati atunci cu apa cu sare) si punem semintele de susan. Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 min.


Mie imi place la paine mai mult coaja decat miezul de aceea acesti covrigi au fost minunati. Si pt ca nu i-am facut sarati am putut sa ii mananc cu miere  


Mai adaug o poza cu painicile facute in alta zi dar din acelasi aluat :) 







14 comentarii :

  1. Da Mire, covrigii i-am devorat rapid :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat sunt de frumoase painicile, iar covrigii imi aduc aminte de copilarie, cand mancam in pauze la scoala!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana ma bucur ca iti plac si ca ti-am trezit o amintire :). Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Timea super painicile tale! Si mie imi place nespus painea de casa. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi vine sa rup din painica ta , la ce bine arata! Si mie imi place mai mult coaja painii! Gata m-am hotarat, am sa fac si eu in cuptor!! :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  6. painicile de casa sunt cele mai bune! Covrigeii tai arata super!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata foarte bine painica ta!!si noi consumam 90% paine de casa...asa ca e bine de stiut si alte retete!!O seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina ma bucur ca iti plac painicile mele. Te pup

    Adela poti sa rupi ..si sigur dupa ce faci paine nu iti mai trebuie din comert :). pupici

    Alinutzika ma bucur ca iti plac.

    DiaMar, asa e! cea mai buna paine e cea facuta cu manutele noastre :)

    Fantezie in bucatarie...eu le combin mereu in functie de ce am in casa. te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. frumoasa painea cea impletita.

    te-am luat la mine. pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice multumesc! Ma bucur ca iti place. te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. esti o harnicuta :) si imi plac la nebunie painicile tale:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreea multumesc frumos! as face tot timpul daca as avea mai mult timp liber. pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...