Acum doua zile am facut o ciocolata de casa foarte gustoasa cu aroma de menta. Din pacate insa, nu stiu din ce motive nu mi s-a intarit destul pt a taia bucati si trebuia sa o mancam cu lingurita...
Dar....ca intotdeuna cand nu imi reuseste ceva, improvizez rapid altceva ....si uite asa m-am gandit sa o folosesc ca si crema la o prajitura. Si cum tocmai mi-am achizitionat o inimioara de silicon numai bine ca trebuia incercata ♥♥♥
Si pentru ca mi-au adus aminte fetele, particip si eu cu aceasta inimioara la Dulce Romanie - provocarea lunii februarie gazduita luna aceasta de Postolache Violeta
Avem nevoie de un blat simplu sau cu ciocolata
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cafea lichida
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri faina
- 70 gr ciocolata
Crema:
- 175 gr zahar
- 50 ml apa
- 125 gr lapte praf
- 125 gr unt
- 25 gr cacao
- 1 esenta menta dr. Oetker
Batem ouale spuma pana se albesc, adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam cele 2 linguri de cafea si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand cate o lingura amestecand usor cu o spatula. La final adaugam si ciocolata taiata bucatele.
Turnam in inimioara de silicon (208/218 mm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 20 minute.
Crema: Apa impreuna cu zaharul punem pe foc si lasam sa fiarba pana devine un sirop. Luam de pe foc si adaugam untul (la temp. camerei) taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Separat amestecam intr-un bol laptele praf cu cacaoa apoi turnam incet din compozitia lichida amestecand pentru a obtine o compozitie omogena. La final adugam esenta de menta.
Inainte de a folosi crema la prajitura o bagam pentru cateva secunda la cuptorul cu microunde pt a o fluidiza un pic si sa fie mai usor de intins.
Blatul racit il taiem in doua. Punem un strat de crema pe prima foaie, asezam a doua foaie si imbracam in crema de ciocolata ramasa.
Ornam cu fructe rosii.
Si avem un cadou minunat pentru persoana iubita ♥♥♥
va servesc si pe voi cu o felie :)
Dar....ca intotdeuna cand nu imi reuseste ceva, improvizez rapid altceva ....si uite asa m-am gandit sa o folosesc ca si crema la o prajitura. Si cum tocmai mi-am achizitionat o inimioara de silicon numai bine ca trebuia incercata ♥♥♥
Avem nevoie de un blat simplu sau cu ciocolata
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cafea lichida
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri faina
- 70 gr ciocolata
Crema:
- 175 gr zahar
- 50 ml apa
- 125 gr lapte praf
- 125 gr unt
- 25 gr cacao
- 1 esenta menta dr. Oetker
Batem ouale spuma pana se albesc, adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam cele 2 linguri de cafea si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand cate o lingura amestecand usor cu o spatula. La final adaugam si ciocolata taiata bucatele.
Turnam in inimioara de silicon (208/218 mm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 20 minute.
Crema: Apa impreuna cu zaharul punem pe foc si lasam sa fiarba pana devine un sirop. Luam de pe foc si adaugam untul (la temp. camerei) taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Separat amestecam intr-un bol laptele praf cu cacaoa apoi turnam incet din compozitia lichida amestecand pentru a obtine o compozitie omogena. La final adugam esenta de menta.
Inainte de a folosi crema la prajitura o bagam pentru cateva secunda la cuptorul cu microunde pt a o fluidiza un pic si sa fie mai usor de intins.
Blatul racit il taiem in doua. Punem un strat de crema pe prima foaie, asezam a doua foaie si imbracam in crema de ciocolata ramasa.
Ornam cu fructe rosii.
Si avem un cadou minunat pentru persoana iubita ♥♥♥
MINUNAT PENTRU ZIUA INDRAGOSTITILOR SI NU NUMAI!PUPICI!
RăspundețiȘtergereTimea, de ce nu te inscrii la Vio cu reteta, ca asta e luna inimioarelor... Foarte frumoasa si ciocolatoasa, am si eu forma de silicon dar inimioara am sa o fac saptamina viitoare ... Pupici !
RăspundețiȘtergerefoarte dragut!
RăspundețiȘtergereCred ca eu deliciu tortul! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereFlory, asa e! E perfect pt ziua indragostitilor sau cadou pt pers draga!
RăspundețiȘtergereDaniela, ma bucur ca iti place...si eu ma bucur ca am cumparat formele de silicon :).O sa ma uit sa vad si eu ce concurs de inimioae este. Te pup
Alinutzika multumesc!
Adela e un tort simplu si bun. te pup
Cand e vorba de ciocolata, nu refuz o feliuta!Arata tare bine!Pupici!
RăspundețiȘtergereOrice rau spre bine! Uite ce minunatie a iesit!
RăspundețiȘtergereEste numai bun ptr ziua indragostitilor.. si ptr provocarea lunii!
Pupici
Licuta cu drag te servesc cu o felie virtuala. te pup
RăspundețiȘtergereSimona, chiar a iesit un tortulet dragut. Ma bucur ca iti place si ma inscriu cu el la provocarea lunii ca tot mi-ati adus aminte :). te pup
Superba inimioara !Multumesc tare mult pentru participare.astept sa imi trimiti si mail cu fotografia, link-ul retetei, numele tau si numele blogului la office@caietulcuretete.com
RăspundețiȘtergerePupici !
Ararta foarte apetisant tortul tau inimioara! :p
RăspundețiȘtergereCaietul cu retete: multumesc de apreciere, am sa trimit azi pe mail cele necesare, te pup.
RăspundețiȘtergereOana ma bucur ca iti place!
Imi place inimoasa ta cu ciocolata :)
RăspundețiȘtergereUnde se imparte ceva ciocolatos nu pot sa lipsesc sub nici o forma,asa ca uitema-s.Pupici!
RăspundețiȘtergereMiremirc ma bucur ca iti place inimioara mea :)
RăspundețiȘtergereDiaMar esti binevenita ca de fiecare data..si te servesc cu drag.
Va pup
Nici mie nu mi s-a intarit ciocolata de casa:( Am papat-o cu lingurita:)
RăspundețiȘtergereTi-a iesit asa de yummi tortul, nici nu mai conteaza ca n-a iesit ciocolata:))
Pup!
Danutza, deci nu sunt singura care mai da si gres :)) Da in final nici nu mi-a parut rau. te pup
RăspundețiȘtergereioi si vai , ce minunatie de tort !!!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru inspiratie! arata foarte bine ce a rezultat!
RăspundețiȘtergereAlex multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereViviana ma bucur ca iti place rezultatul :)
Am admirat si votat tortul la Bucataru Maniac :) Foarte fain!
RăspundețiȘtergereDaiana multumesc frumos. Ma bucur ca iti place
RăspundețiȘtergere