Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 16 decembrie 2012

Cozonac impletit cu rahat

Ati facut lista cu ce bunatati veti face de sarbatori? Sper ca nu ati uitat de cozonac care nu poate lipsi de pe masa noastra intr-o zi frumoasa de sarbatoare.
Eu am facut azi o proba de cozonac cu rahat si a iesit super pufos si gustos. L-am si impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :). 
Avem nevoie de:
- 600 gr faina alba de grau
- 2 oua mari
- 100 gr zahar
- 220 -240 ml lapte cald
- 1/4 lingurita sare
- coaja rasa de la o portocala mica
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 pliculet drojdie uscata
- 6 linguri ulei
Umplutura: 350 gr rahat
Pentru uns: un galbenus de ou + 1 lingurita lapte

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.

Impartim aluatul in trei parti egale. 
Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.
Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac uns cu ulei.
Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute.
Ungem  cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.

16 comentarii :

  1. Pufos si frumos colorat! Fiul meu ti-a dat nota 10+!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina. Mare bucurie mi-ai facut, cel mai mult ma bucur cand sunt apreciata de copii :)).

      Ștergere
  2. Ohhh , abia astept sa fac si eu cozonac !!! ;)
    Ce frumos ti-a crescut !! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Magda! Ma bucur ca iti place. Pup

      Ștergere
  3. Ce frumos ti-a iesit, as manca o feliutza !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata, minunat!! Abia astept sa fac si eu cozonac de Craciun! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula si eu mai am in plan unul cu nuca. Te pup

      Ștergere
  5. Arata foarte bine! Taie o felie si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. De szép foszlós tésztája lett! Szeretjük a rahátos kalácsot, még van egy adag rahátom , kalácsba vagy kiflibe tartogatom.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Koszi szepen Gerdi. En is nagyon szeretem a rahatos kalacsot. Puszi

      Ștergere
  7. Timea draga parca-i decupata dintr-o revista, ti-a iesit atat de perfecta, felicitari!
    Fii draguta (si stiu ca esti :P) si pune deoparte vreo 2-3 felii si pentru mine ca vin sa-ti urez Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi! :)
    Pupici multi! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos draga mea! Pastrez ctv felii si pentru tine si te astept cu drag. Te pup

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...