Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 16 iulie 2013

Guguluf cu piersici, afine si lamaie

Guguluful acesta sau checul daca vreti sa ii ziceti asa desi e mai complex ca un simplu chec, e minunat! Un amestec de arome delicioase: piersici aromate, afine si lamaie si o textura de ti se topeste in gura. Nici nu poti sa iti doresti ceva mai multe de atat!
Va invit si pe voi la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :
). 
Avem nevoie de: 
4 oua
170 gr zahar
350 gr faina
1 cana ulei
1 cana lapte
1 plic praf de copt 
un varf cutit sare
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
4 piersici 
2 -3  linguri afine
Glazura
6 lingurite zahar pudra
3-4 lingurite zeama de lamaie 
Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Adaugam afinele si amestecam usor.
Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.
Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Ultimele 5 minute putem lasa tava in cuptorul cu focul stins si usa deschisa pentru a nu se lasa blatul.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.
Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu putina zeama de lamaie pana obtinem o glazura usor fluida. Punem glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam dungi de glazura peste prajitura.
Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.

17 comentarii :

  1. Ufff ce minunatie de guguluf!! Vreau si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine si cred ca e si foarte gustos. Felicitari, Timea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pufosenie buna si ce bine arata...

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta care trebuie probata!!! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand cu drag aceasta prajitura aromata.

      Ștergere
  5. Timea, daca nu am tava cu guguluf...nu pot face intr-o tava normala de tort :( ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela normal ca poti sa faci in tava de tort sau orice alta tava. Spor!

      Ștergere
    2. Multumesc, ma gandeam eu ca se poate ... multumesc pentru idee si reteta!

      Ștergere
  6. buna!as vrea s-o fac si eu dar iarna nu sunt piersici!daca folosesc din compot e ok?afine am in congelator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu pun in congelator din toate fructele care nu se gasesc iarna :). Poti folosi si din compot dar in cantitate mai mica pt ca sunt insiropate tare si sunt mai grele.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...