Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure.
Avem nevoie de:
400 gr biscuiti 
100 gr nuca macinata 
3 linguri cacao
200 ml lapte
100 gr unt (82% grasime)
1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
50 gr ciocolata topita
1 sticluta esenta de rom 
Jeleu de fructe
100 gr mure
100 gr afine
3 linguri zahar
3 lingurite amidon
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.  
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti. 
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
- cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.
Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti :). Multumesc Licuta.

20 de comentarii :

  1. Am auzit ca ai ceva delicios si pe placul meu asa ca am venit repede in vizita. Sa ai un week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Rocsi, ma bucur ca iti place!

      Ștergere
  2. Cat de bun trebuie sa fie cu jeleul acela!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce imbietor este,mai ales cu jeleul acela deasupra.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Am multe fructe la congelator si imi place sa combin orice cu fructe :))

      Ștergere
  5. Nebunie curata............delicios trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata intr-un mare fel iar gustul pe masura!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm.. sper ca n-am intarziat prea mult si am mai prins si eu o bucata mica.. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte misto si combinatia si forma pe care i-ai dat-o! Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare bun si aromat cred ca a iesit cu acea glazura!
    De salam nu am ce spune, el este preferatul nostru !
    Te pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...