Cautand pe net sa fac ceva gustos pentru sambata dupa-masa am dat peste aceasta reteta care mi-a adus aminte de prajitura Linzer (reszelt Linzer ii spunea :)) pe care o facea mama mea cand eram copii si nu numai...Atunci mi se parea o prajitura foarte banala, asta pt ca o facea foarte des alaturi de Greta Garbo adica ..blat, nuca, dulceata ...
ei.. dar acum cand am facut-o eu dupa atatia ani, mi s-a parut delicioasa si binenteles ca m-am laudat repede la telefon mamei mele :D
Ingrediente:
- 250 g faina
- 150 g nuca macinata
- 150 g unt moale sau margarina
- ½ lingurita scortisoara
- un varf de cutit sare
- o lingurita de coaja de lamaie
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
- o lingurita lapte
- 400 g dulceata de capsuni
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet. Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta. Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.
Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.
Va servesc si pe voi cu o felie delicioasa ...
reteta preluata de la Teo's Kitchen
ei.. dar acum cand am facut-o eu dupa atatia ani, mi s-a parut delicioasa si binenteles ca m-am laudat repede la telefon mamei mele :D
Ingrediente:
- 250 g faina
- 150 g nuca macinata
- 150 g unt moale sau margarina
- ½ lingurita scortisoara
- un varf de cutit sare
- o lingurita de coaja de lamaie
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
- o lingurita lapte
- 400 g dulceata de capsuni
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet. Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta. Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.
Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.
Va servesc si pe voi cu o felie delicioasa ...
reteta preluata de la Teo's Kitchen
ador aceasta tarta!!!
RăspundețiȘtergereSi eu :) e super buna
RăspundețiȘtergere