Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 27 noiembrie 2011

Tarta Linzer

Cautand pe net sa fac ceva gustos pentru sambata dupa-masa am dat peste aceasta reteta care mi-a adus aminte de prajitura Linzer (reszelt Linzer ii spunea :)) pe care o facea mama mea cand eram copii si nu numai...Atunci mi se parea o prajitura foarte banala, asta pt ca o facea foarte des alaturi de Greta Garbo adica ..blat, nuca, dulceata ... 
ei.. dar acum cand am facut-o eu dupa atatia ani, mi s-a parut delicioasa si binenteles ca m-am laudat repede la telefon mamei mele :D

Ingrediente:
- 250 g faina
- 150 g nuca macinata
- 150 g unt moale sau margarina
- ½ lingurita scortisoara
- un varf de cutit sare
- o lingurita de coaja de lamaie
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
- o lingurita lapte
- 400 g dulceata de capsuni
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet. Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta. Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.

Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.
Va servesc si pe voi cu o felie delicioasa ...

reteta preluata de la Teo's Kitchen

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...