E una din prajiturile pe care le fac cel mai des cand vrem ceva dulce in casa si impreuna cu tarta/prajitura cu visine, e foarte simpla de facut, rapida si gustoasa, iar ingredientele folosite le am intotdeuna in casa.
Am facut si pt azi de Sf. Andrei si am dus in dar si nasei mele :)
Ingrediente blat
- 3 oua
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- 50 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri apa fierbinte
- o lingurita scortisoara macinata
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul. Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul. Se adauga in continuare uleiul si cele 2 linguri de apa fierbinte. La final se adauga faina amestecata cu scortisoara mixand in continuare folosind treapta 1.
Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Merele (3- 4 mere) curatate de coaja si fara seminte se taie felii se aseaza in tava, peste compozitie, de jur imprejur, apoi se presara o lingura de zahar si scortisoara.
Se pune la cuptor la foc mijlociu sau 170 grade pt cca 30 minute.
Se pudreaza prajitura cu zahar pudra si scortisoara si se serveste cu o cafea aromata! :)
Am facut si pt azi de Sf. Andrei si am dus in dar si nasei mele :)
- 3 oua
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- 50 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri apa fierbinte
- o lingurita scortisoara macinata
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul. Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul. Se adauga in continuare uleiul si cele 2 linguri de apa fierbinte. La final se adauga faina amestecata cu scortisoara mixand in continuare folosind treapta 1.
Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Merele (3- 4 mere) curatate de coaja si fara seminte se taie felii se aseaza in tava, peste compozitie, de jur imprejur, apoi se presara o lingura de zahar si scortisoara.
Se pune la cuptor la foc mijlociu sau 170 grade pt cca 30 minute.
Se pudreaza prajitura cu zahar pudra si scortisoara si se serveste cu o cafea aromata! :)
Ce bine arata!! minunate mai sunt dulcegariile astea cu mere!
RăspundețiȘtergereMulumesc Anto! ai perfecta dreptate..sunt bune si usor de facut
RăspundețiȘtergere