...este cel mai bun tort de ciocolata din cate am mancat pana acum si vi-l recomand din inima ♥
Ingrediente blat:
- 600 gr zahar
- 425 gr faina
- 3 oua
- 1 cup cacao
- ¾ cup ulei
- ½ cup lapte
- 1 cup cafea fierbinte
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
Ingrediente crema:
- 360 gr zahar
- 1 + ½ cup frisca lichida neindulcita
- 240 gr unt
- 240 gr ciocolata neagra
- 1 plic vanilie
Preparare blaturi (am facut 2 blaturi)
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana de cafea fierbinte si amestecam.
Impartim compozitia in doua vase sau daca aveti doua forme de tort identice le puteti pune direct in forme. Eu am doar o tava rotunda :).
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoare.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rasa sau taiata bucatele mici. Apoi adaugam untul taiat bucatele amestecand pana se omogenizeaza. La final adaugam si zaharul vanilat.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand (eu am amestecat cam o data la 4-5 minute) apoi am pus la frigider pt o ora amestecand la fel la aceleasi intervale de timp.
Putem orna cu cutitul mici denivelari sau orice alta decoratiune ne convine. :)
Eu am vrut sa fac ca in tortul original dar sincer nu mi-au iesit…cred ca nici nu mi-a ramas destula crema pt imbracat si posibil din cauza aceasta.
Am sa va arat si o sectiune ...dupa Anul Nou :)
Si m-am tinut de cuvant ! the best chocolate cake ever :)
Multumesc Emily pt aceasta reteta minunata!!!
yuppyyy, ce bine ti-a iesit! Ma bcur ca ti-a placut reteta siimi place cum l-ai decorat ♥ ♥♥
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite draga mea! Un an nou plin de bucurii si impliniri! te pup
Multumesc Emily! An Nou Fericit! Si pot sa zic acuma ca e cel mai bun tort de ciocolata ever!!! pacat ca pozele mele slabe calitativ nu exprima adevarata valoare a tortului. Te pup
RăspundețiȘtergereCu cat mai multa ciocolata,asa imi place mie.
RăspundețiȘtergereLa multi ani.Multa sanatate si fericire.Te pup!
Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.
An Nou fericit si tie DiaMar! da e foarte bun acest tort..ti-l recomand cu drag.
RăspundețiȘtergerearata bine! :)
RăspundețiȘtergerela multi ani! :)
Multumesc Rory. An Nou Fericit si tie si felicitari pt muzica de pe blogul tau!
RăspundețiȘtergereti-a iesit perfect :* inalt asa cum imi place mie sa fie tortul :))
RăspundețiȘtergerete imbratisez cu mare drag :*
Foarte frumos tortul! Imi place tare mult ptr ca are multa ciocolata... O singura intrebare as avea: ce gramaj are un cup?? Eu stiam de 250 ml/g.. gresesc? Pupici
RăspundețiȘtergereSimona, multumesc pentru apreciere. legat de cana: e vb de 250 ml la lichide, la zahar cred ca 200 gr. dar practiv e vb de cana de 250 ml.
RăspundețiȘtergerete pup
Timea nu e prea dulce pot sa mai jonglez cu zaharu multumesc.
RăspundețiȘtergerefoarte fain, am facut blaturile,au iesit bine, par moi, dar chiar nu trebuie insiropat deloc?
RăspundețiȘtergerecare e timpul de la asamblare pana la consum?
am facut blaturile, au iesit bine, nu le-am taiat, dar par moi. cu toate astea chiar nu trebie deloc insiropate?
RăspundețiȘtergeresau trebuie lasat mai mult in frigider pana se imbina crema?? cam cat?
merci
Rodici - blaturile sunt destul de umede si nu necesita insiropare, dar daca vrei poti insiropa usor. Tortul se poate consuma dupa ce a stat minim o ora la frigider insa ideal e sa stea mai mult poate chiar peste noapte. In general torturile cu crema sunt ideale spre consum a doua zi.
RăspundețiȘtergereAnonim - asa cum am zis si mai sus, blaturile sunt destul de umede si nu trebuie insiropate. La frigider ideal e sa stea peste noapte sau oricum cateva ore pt a se imbina bine aromele, crema etc. In general asa e bine la torturi. Astept vesti bune dupa degustare.
RăspundețiȘtergereMultumesc si scuze pentru ca am trimis intrebarea de doua ori, parea ca nu merge contul google...Multumesc pentru promptitudine! Revin cu impresii!
RăspundețiȘtergereA iesit f bine, eu l-am insiropat cu sirop de rom,dar nu f mult, asa ii place sotului. E si f consistent!
RăspundețiȘtergereRodici ma bucur ca v-a placut! Si da e un tort f consistent si din cauza blatului si a cremei. Eu am mancat o sapt din el in fiecare dimineata cata o lefiuta langa cafea :))
RăspundețiȘtergereBuna dimineata ! Am urmat pasii specificati mai sus si totusi nu mi-a iesit crema, este inca foarte lichida dupa ce a stat cateva ore la frigider.Se poate bate la mixer avand in vedere ca este frisca lichida? Va multumesc
RăspundețiȘtergereBuna. Crema se face exact cum am scris si in mod normal trebuie sa iasa pt ca e o crema simpla de realizat. Ea se mai intareste si dupa ce se asambleaza si se pune tortul la frigider pana a doua zi. Nu trebuie sa fie foarte tare cand o intinzi pt ca nu o poti intinde asa, se intareste ea dupa aceea. Sper ca ti-a iesit in final tortul.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereTimea, am si eu o intrebare, atat de multa cacao intra ? o cana intreaga ? eu folosesc de obicei cacao olandeza, de foarte buna calitate si ma gandesc sa nu iasa prea amarui ? Merci, Ela
RăspundețiȘtergere