Pt aluat: 150 gr margarina, 300 gr faina, 1 ou, sare, jumatate plic drojdie uscata, 50 ml apa calduta
Pt umplutura: 500 gr carne tocata, 2 cepe mici, usturoi, 3 morcovi, 1 ou 1 albus (galbenusul il folosim la uns), gogosari murati, patrunjel verde
Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles :) ), si punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa ce s-a racit adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.
Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele..
Pofta buna :)
Reteta preluata de la Edith Frincu si usor modificata. Multumesc.
Reteta preluata de la Edith Frincu si usor modificata. Multumesc.
Tare frumoase coronitele astea, foarte de efect si precis ca-s si gustoase. Am pus ochii pe ele...
RăspundețiȘtergerePe curand!
multumesc. Da arata foarte bine si sunt bune :).
RăspundețiȘtergereMmmmm,ce bine arata...parca deja a ajuns si la mine asa o bunatate!
RăspundețiȘtergereDa Evelina, coronitele astea au avut un efect foarte placut la masa de Revelion...sigur am sa le mai fac si eu.
RăspundețiȘtergereinteresanta coronita!!!imi place! cu prima ocazie o incerc sie eu!!Felicitari!!O duminica frumoasa sa ai!!
RăspundețiȘtergereDa, e foarte de efect coronita. o saptamana frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergere