Este un sos pe care eu il folosesc de obicei in combinatie cu chiftelute. Dulce si aromat cu mult busuioc, nu are cum sa nu va placa..bineinteles daca va place busuiocul :)
Tatal meu facea acest sos simplu fara busuioc si ne placea si asa pe vremea aceea, dar sincer e mai bun cu busuioc.
Ingrediente:
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 500 ml suc de rosii de casa
- un pic de sare
- 3 lingurite de zahar
- busuioc
Punem uleiul pe foc cu o lingura de faina si lasam doar cateva secunde. Luam de pe foc adaugam putin din sucul de rosii si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi punem inapoi pe foc si adaugam putin cate putin din sucul de rosii amestecand mereu. Adaugam apoi sarea si zaharul si busuiocul tocat si lasam la fiert aprox 15-20 minute amestecand.(se prinde foarte repede de fundul vasului de aceea nu lasam nesupravegheat).
Luam de pe foc si mai adaugam putin busuioc tocat si servim cald cu chiftelute.
Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Ador rosiile,aproape la orice mancare le folosesc.Te pup!
RăspundețiȘtergereEu nu :) de ex ciorbele imi plac mai mult fara rosii...oricum depinde ce gatesc. Dar sosurile de rosii sunt tare bune. te pup Dia
RăspundețiȘtergereSi eu fac sosul la fel ca si tatal tau :P, dar promit sa incerc si varianta cu busuioc!
RăspundețiȘtergerePupici
Angela - e mai bun si mai aromat cu busuioc. Te pup
RăspundețiȘtergere