Din nou cartofi....ce sa fac daca imi plac mult
... si sunt atatea modalitati de a prepara cartoful :)
Sper sa va placa aceasta reteta aromata!
Rozamarinul este o planta foarte aromata ce se poate folosi atat la carne (mai ales miel) cat si la legume.
Rozamarinul este o planta foarte aromata ce se poate folosi atat la carne (mai ales miel) cat si la legume.
Avem nevoie de cartofi bineinteles vreo 10-20 buc ...depinde pt cate pers gatiti, apoi de aprox 100 gr unt, rozmarin si sare si piper.
Spalam si taiem cartofii in patru sau doar in doua, in functie de marimea lor.
Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram sare, piper si rozmarin.
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si am terminat treaba.
Merg de minune langa o friptura de porc sau o rulada de porc asa cum i-am servit eu.
Sa aveti pofta!
Si cateva cuvinte despre rozmarin:
"Rozmarinul pe numele sau latinesc ”Roua de mare” a stat la baza uneia dintre cele mai celebre ape de frumusete a secolului a XVII-lea: Apa Reginei Ungariei. O veche legenda spune ca un inger s-a infatisat inaintea Reginei Isabela a Ungariei si i-a dat reteta unui elixir facut pe baza de rozmarin. Cu ajutorul acestei lotiuni Regina si-a recuperat sanatatea si mai ales frumusetea desi era trecuta de 70 de ani. Aceasta apa de toaleta a fost folosita in toata Europa pana la Revolutia Franceza.
La ce mai foloseste rozmarinul?
1.Tonifiant
Rozmarinul previne scaderile bruste de oboseala si este un bun stimulent pentru memorie. Se recomanda studentilor in perioada de sesiune. De asemenea ceaiul de rozmarin este un sanatos inlocuitor al cafelei.
Pentru cei ce sufera de artrita se recomanda bai cu adaous de infuzie de rozmarin amestecat cu salvie.
Pentru cei ce sufera de artrita se recomanda bai cu adaous de infuzie de rozmarin amestecat cu salvie.
2. Calmant
Se recomanda in tratamentele de combatere a nervozitatii cure de 10 zile cu 2 cesti de ceai de rozmarin pe zi.
Pentru a combate insomnia si a imbunatati calitatea somnului beti o ceasca de ceai de rozmarin inainte de culcare.
Pentru a combate insomnia si a imbunatati calitatea somnului beti o ceasca de ceai de rozmarin inainte de culcare.
3. Digestiv
In Provence traditia impune servirea unei cesti de ceai de rozmarin dupa mesele festive. Planta ajuta digestia, si stimuleaza functiile hepatice. Astfel se recomanda in tratarea tulburarilor digestive minore, precum si a durerilor de cap. Pentru a stimula functiile biliare se bea o ceasca de decoct dimineata pe stomacul gol.
4. Antitusiv
Datorita parfumului sau, elibereaza nasul si bronhiile, de aceea este recomandat pentru calmarea acceselor de tuse si a crizelor de astm.
5. Antiseptic
Decoctul de rozmarin este ideal pentru tratarea micilor probleme ale pielii."
info: http://www.infogradina.ro/legume/plante-medicinale/rozmarinul/302/
Cu siguranta sunt foarte gustosi!!!Imi plac!!Pupici!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos! te pup
RăspundețiȘtergerefff gustosi!
RăspundețiȘtergereAlina - ma bucur ca iti plac. noapte buna
RăspundețiȘtergereSi eu găsesc mult cu rosemary!Foarte bun si sănătos.Arata bine cartofii!pup
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac foarte mult cartofii, ii pregatesc in fel si chip...
RăspundețiȘtergereInteresante informatiile despre rozmarin, nu am stiut ca are atatea proprietati benefice. Multumesc pentru informatii, te pup!
Ce-mi mai plac.Pupici!
RăspundețiȘtergereParadis - de acord cu tine. Ma bucur ca iti plac cartofii mei. pup
RăspundețiȘtergereSanda - Ma bucur ca ti-am fost de ajutor cu info despre rozmarin. te pup
Dia - ma bucur ca iti plac. pup
In general ma cam feresc de cartofi (ingrasa!), dar acestia sunt printre putinii pe care ii pap cu mare placere!!!
RăspundețiȘtergerePupici
Simona - multe ingrasa, dar la cartofi eu tot nu renunt :))pupici
RăspundețiȘtergereImi plac cartofii cu rosmarin foarte mult ,au o savoare deosebita.
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Deliciosi!!!
RăspundețiȘtergereMaria - asa e, au o aroma deosebita. O zi frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereSimona - multumesc!
RăspundețiȘtergereImi place rozmarinul!! Arata tare bine!! Pupici!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac , dar eu mai arunc si niste catei de usturoi intregi !!!! ;)
RăspundețiȘtergereAdela - multumesc frumos! pup
RăspundețiȘtergereCat - merge de minune si cu usturoi. pup
Yammy....ce cartofi imbietori!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe astfel de articole. Bravo! Poti adauga in loc de rozmarin cimbru si vei vedea ca sunt f gustosi yummy
RăspundețiȘtergereMaria - multumesc frumos! pup
RăspundețiȘtergereRomania pitoreasca - ma bucur ca iti place! Cartofii acestia cu unt asa sunt ei, cu rozmarin :). Se pot face in zeci de feluri cu siguranta idei sunt o gramada. te mai astept in vizita
RăspundețiȘtergerecu rozmarin nu pot fi decat foarte deliciosi!
RăspundețiȘtergereAdor cartofii cu rozmarin.
RăspundețiȘtergereCristina & Haplea - asa e, sunt buni cu rozmarin.
RăspundețiȘtergere