Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 15 iulie 2012

Pulpe gustoase a la Buddy

Cred ca multa lume a auzit de Buddy Valastro - marele Cake Boss :)) Pe langa minunatele torturi pe care le face si cu care ma surprinde placut de fiecare data, e si un mare bucatar. Am urmarit cateva emisiuni la Tv cu el in bucatarie si pe langa multele retete cu branza ce le pregateste, ca de, e de origine italiana si pune parmezan pe tot ce apuca, a facut si acest pui care mi-a atras atentia. Pentru pesmet el a folosit ceva condimente italienesti dintr-o punga unde habar nu am ce avea, dar am adaptat eu in asa fel incat sa fie si puiul meu gustos. In rest cred ca i-am cam respectat reteta din ce imi aduceam aminte, pentru ca am prostul obicei de a nu nota cand vad ceva ce imi place. Sper sa va placa! 

Avem nevoie de:
- 1 kg pulpe superioare
1 borcan ardei copt capia (de preferat mai dulce, ce am avut eu a fost cu prea mult otet)
2 oua
faina
pesmet
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita curry
-  1/2 lingurita boia de ardei
-  praf de usturoi 

Spalam bine pulpele si le luam jos pielita.
Pregatim trei farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute si in a treia pesmetul amestecat cu toate condimentele de mai sus.
Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmetul condimentat.
Prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe un prosop de hartie.
Punem apoi pulpele prajite intr-o tava dreptunghiulara potrivita si turnam peste pulpe  zeama din borcanul de ardei copt.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute
Scoatem din cuptor si asezam feliile de ardei copt peste pulpe si in tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam din nou la cuptor timp de 30 min.
Servim cald.Pofta buna!


16 comentarii :

  1. Hmm ce foame, pofta imi e acum! mi-e si lene sa-mi incalzesc ceva de mancare, numai cand ma gandesc la incalzit.. ma ia cu lesin ;) Dar tot ma bag in bucatarie ;) pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto si la mine e sauna curata, dar tot nu ma las :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmm ce bine arata...o combinatie interesanta!hugs

    RăspundețiȘtergere
  4. Buburuza - a fost tare buna carnea asa . pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! e de notat reteta :)pup

    RăspundețiȘtergere
  6. O combinatie interesanta, imi place cum arata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doinita - ma bucur ca iti place. Merita incercata reteta.

    Adela - a iesit o carne tare frageda si gustoasa. pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata,dar la cat de cald este nu-mi vine sa fac nimic.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dia - cand se mai racoreste merita incercata reteta. La noi acum e racoare ca a plouat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dia - cand se mai racoreste merita incercata reteta. La noi acum e racoare ca a plouat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie sa fie delicioase.
    Pup si dupa-amiaza minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Maria - multumesc, la fel si tie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Delicios. Imi plac ardeii copti la nebunie. Inca un motiv sa-mi placa si mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Oltean - sigur o sa iti placa atunci reteta aceasta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...