Imi plac fursecurile, biscuitii si cornuletele, le consider ideale pentru micul dejun. Sunt una din persoanele care cam sare peste micul dejun ...dar in schimb mananc cu placere ceva fursec langa cafea :). Si normal ca le prefer pe cele facute de mine in locul celor cumparate.
Cornuletele de mai jos sunt cornulete clasice si reteta o am din caietul de retete a mamei mele.
Ce am folosit:
- 150 gr margarina Rama
- 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- un varf de sare
- 1 plic (7 gr) drojdie uscata
- o cana de apa
- aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
- rahat
- zahar pudra
Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.
Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.
Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam pe masa timp de 20 min.
In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra.
Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.
Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.
Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga.
Si servim a doua zi dimineata langa cafea :)
Cornuletele de mai jos sunt cornulete clasice si reteta o am din caietul de retete a mamei mele.
Ce am folosit:
- 150 gr margarina Rama
- 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- un varf de sare
- 1 plic (7 gr) drojdie uscata
- o cana de apa
- aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
- rahat
- zahar pudra
Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.
Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.
Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam pe masa timp de 20 min.
In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra.
Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.
Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.
Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga.
Si servim a doua zi dimineata langa cafea :)
De ani buni nu am mai facut.Servesc de la tine.Pup!
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac mult de tot cornuletele astea cu untura..Pup
RăspundețiȘtergereDia cu drag te servesc si pe tine :). te pup
RăspundețiȘtergereAlina ma bucur ca iti plac. te pup
Bunnnneeee! am sa le fac si eu dar de post.Pup!
RăspundețiȘtergereMilica daca pui doar margarina fara untura sunt de post! te pup
RăspundețiȘtergereCe buneee,tare as vrea sa gasesc si eu untura!Te pup!
RăspundețiȘtergereFlory le poti face si numai cu margarina, sunt bune oricum. te pup
RăspundețiȘtergereFoarte bune sunt. Mie-mi face mama, deci... m-am scos! :) Pupici
RăspundețiȘtergereSimona, merci! Esti norocoasa daca iti face mama :). te pup
RăspundețiȘtergereImi plac la nebunie cornuletele astea!Sunt atat de fragede!Pup!
RăspundețiȘtergereLicuta multumesc! si eu le mananc cu drag. te pup
RăspundețiȘtergereTare bune!! Saptamana trecuta am facut si eu dar cu gem! Saptamana asta cred ca fac cu alta umplutura! Te pup!
RăspundețiȘtergereNu puteam sa lipsesc de la cornulete! Delicioase!
RăspundețiȘtergereAdela sunt bune cu orice. Am facut si eu ctv si cu gem. te pup
RăspundețiȘtergereDanutza..serveste, serveste! te pup
Cornulete cu rahat... n-am mai mincat de cind m-am maritat... Astia nu stiu ce e rahatul, n-am vazut asa ceva prin pravalii... Pot sa ma autoservesc de la cite, asa cu vreo 10 bucati ca sa-mi treaca pofta... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela poti lua si 20 :). sa ai provizii :). te pup
RăspundețiȘtergeresuperbe cornulete! Merg de minune cu cafeaua de dimineata ;) Pupici
RăspundețiȘtergereEmily multumesc frumos! chiar sunt perfecte pt cafea! te pup
RăspundețiȘtergereDe cateva zile ma tot gandesc la cornuletele astea :( , trebuie sa le fac si eu !!
RăspundețiȘtergereCat merita sa le faci. Ai mic dejun cateva zile :)). pup
RăspundețiȘtergereMa crezi ca astazi m-am invartit pe langa o tava cu cu astfel de cornulete...acum ce ma fac..mi-e pofta ..:))Deci clar trebuiesa actionez :))Pupici!
RăspundețiȘtergereHa, ha...deci trebuie sa faci cornulete! spor la treaba. te pup
RăspundețiȘtergereNagyon helyes kis kiflik! Én is szoktam rahátos kiflit, kalácsot sütni! Otthonról szerezzük be a rahátot, mert itt nem kapni.
RăspundețiȘtergereCe bunatate de cornulete! Astea-s dulciurile copilariei mele! Da ce culoare misto are rahatul. N-am vazut pana acum albastru. Pupici
RăspundețiȘtergereGerdi, koszi szepen! nagyon finomak :). puszi
RăspundețiȘtergereAntonina multumesc!Si eu ma gandesc la copilarie cand vad cornulete! Si rahatul e de fapt un fel de verde dar in poza nu stiu de ce a iesit mai aproape de albastru :)). te pup
si eu sunt fan cornulete, fursecuri, etc.
RăspundețiȘtergerechiar in acest weekend mi-am programat sa fac (printre altele :)) cornulete cu rahat si magiun de prune.
ti-au iesit perfecte!
pupici si o primavara minunata iti doresc!
Multumesc DF :). Si mie imi plac chestiile din aluat. O primavara frumoasa si tie.
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult cornuletele, iar ale tale sunt foarte aratoase!
RăspundețiȘtergereRocsy - multumesc frumos.
RăspundețiȘtergeresuper cornulete.poti sa-mi spui cam cate cornulete ies dintr-o portie
RăspundețiȘtergereAnonim - sincer nu mai stiu cate au iesit, cam 2-3 tavi mari cred.
RăspundețiȘtergere