Iata un pranz de duminica tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie incantata. Am tot gatit porc si vita in ultimul timp si parca imi era dor de ceva mai usor si poate si mai sanatos si asa am ajuns la carnea de curcan, mai precis o pulpa superioara de curcan. Alaturi de pulpa aceasta am pus si legume care facute la cuptor au un gust minunat.
Avem nevoie de:
1 pulpa superioara de curcan (aprox 1200 gr)
12 cartofi
3 morcovi
1 bucata mica radacina de telina
2 cepe mici rosii
1 mar
Pentru marinat:
5 linguri ulei de masline
1 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita chili
1 lingurita boabe de coriandru
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita rasa sare de mare
1/4 lingurita piper macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 cana vin alb
1/2 cana apa
1 ceapa alba
1 capatana usuroi
Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam. Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi acoperim vasul si dam la frigider timp de 3 ore.
Scoatem carnea din frigider si o asezam intr-o tava. Turnam marinata in tava peste carne.
Cartofii, morcovii, ceapa si telina le curatam si le spalam bine. Cartofii ii taiem in doua, morcovii rondele de 3-4 cm, telina felii iar ceapa in doua. Asezam legumele in tava pe langa pulpa. Saram si piperam legumele si mai stropim cu putin vin.
Marul taiat il taiem in doua si il asezam in tava.
Acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade timp de aprox 50 de minute. Dupa ce s-a scurs acest timp indepartam folia, stropim carnea cu sosul din tava si dam din nou la cuptor timp de aprox 30 de minute, pana se rumeneste carnea deasupra.
Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa si daca da oprim focul si scoatem tava din cuptor.
Scoatem carnea si legumele pe un platou, feliem carnea si servim cald.
Pofta mare sa aveti daca alegeti sa gatiti aceasta mancare!
Ce mult imi place cum ai preparat pulpa de curcan!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Merisor!
ȘtergereCat de apetisant este totul! Pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Rocsy.
ȘtergereCe poate fi mai delicios?!
RăspundețiȘtergerePS: pana si farfuriile, servetelele, cutitu`.. sunt mov?! :)) stii ca de cate ori vad culoarea asta, ma gandesc la tine.. "cred ca i-ar place si lu` Timea" :P Ultima oara cand am facut cumparaturile, am ales cam toate consumabilele (servete bucatarie, servetele, sapun lichid, balsam rufe, etc.) pe mov, fara sa vreau.. acasa mi-am dat seama :)
Pupici dulci fata harnica!
:))) M-ai facut sa rad. Da e drept ca am din toate ceva mov, nu e nimic in exces :))) Si multumesc ca te gandesti la mine >:D< . Te pup fara draga
ȘtergereNumai buna pentru carnivorii din dotare!Pup!
RăspundețiȘtergereAsa e Mihaela, e tare buna carnea asta de curcan. Te pup
Ștergeream incercat-o! este delicioasa!
RăspundețiȘtergereMa bucur va ti-a placut!
ȘtergereFoarte buna. am facut de revelion reteta asta. Super !!
RăspundețiȘtergereMutumesc, ma bucur ca ti-a placut!
ȘtergereFoarte buna. Am facuto de revelion reteta. Super !!!
RăspundețiȘtergere