Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 16 iunie 2014

Tort cu ciocolata, banane si capsuni

 Este un tort cu muuulta ciocolata si cu fructe aromate. Intotdeuna mi-a placut cum se imbina gustul de banane cu ciocolata iar capsunile care sunt vedetele sezonului, mi-au placut cum arata ele asa festiv cu acele dungulite de ciocolata. 
Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. 

Avem nevoie de:
  • Blat
  • 3 oua 
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt 
  • Crema 
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu, cutia rosie de 200 ml)
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 1 banana mare sau 2 mici 
  • Sirop 
  • 3 linguri sirop de caspuni 
  • 100-150 ml apa (in functie de cat de insiropat va place) 
  • Decor
  • 6-7 caspuni mari sau 10-14 mai mici
  • 50 gr ciocolata neagra
  • fulgi de ciocolata alba 
Crema: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. 
Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in doua. 
Asamblare: 
- asezam prima foaie si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop
- ungem foaia de blat cu o treime din crema peste care punem feliile de banane apoi peste banane punem inca o treime din crema (daca va e mai usor impartiti din start crema in trei parti - in 3 boluri)
- urmeaza cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop
- imbracam tortul in crema ramasa
- trei capsuni punem im mijloc iar restul taiate in doua le punem de jur imprejur deasupra
- ciocolata o topim pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si trasam dungi de ciocolata peste fiecare fruct
- ornam cu fulgi de ciocolata alba si mai stropim deasupra cu glazura neagra daca tot ne ramane din ea 
Dam tortul la frigider aprox 3 ore inainte de servire sau pana a doua zi.
 

8 comentarii :

  1. Wow, Timea, cat de bine arata tortul tau! ce faine sunt capsunile asa cu ciocolata! :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Meri. Sunt de efect si destinatarii au fost foarte incantati :)

      Ștergere
  2. Ce frumos arata! Ai facut un tortulet si aratos si delicios. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Paula, venind de la tine care faci torturi superbe e mare lucru :)) te pup si eu

      Ștergere
  3. Foarte atragator si deosebit tort!! Felicitari! pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...