Am sa va expun o reteta de cartofi putin mai altfel ,,,adica sub forma de placinta.
Nu e nimic deosebit la ea decat ca arata atat de bine incat puteti impresiona pe oricine cu ea :)
E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii!
..sa vedem deci cu ce ma tot laud eu aici :)...
Ingrediente:
- 1.5 kg cartofi
- 5 cepe (3 galbene, 2 rosii)
- 6 oua (sau felii de cascaval...depinde de preferinte...eu am preferat cu ou deci va prezint reteta cu ou, dar puteti pune in loc de ou felii de cascaval)
- sare, piper
- frunze de patrunjel
- 100 gr unt sau margarina
- ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt / margarina
- se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina
- se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina
- cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava
- se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei
- punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel
- punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa pana ajungem sus
- ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade.
- Se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi :)
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi :)
Daca vreti sa va impresionati familia, prietenii, cu siguranta nu o sa dati gres cu o asemenea ‘placinta'
Ideal e sa fie mancata imediat. A doua zi cartofii se intaresc un pic...dar eu am incalzit-o in cuptorul cu microunde si am mancat-o cu aceeasi placere :).
Reteta am gasit-o intr-o revista , autorul fiind Alastair Hendy. Reteta originala era cu cascaval si frunze de salvie. Am adaptat-o dupa preferintele mele :).
Reteta am gasit-o intr-o revista , autorul fiind Alastair Hendy. Reteta originala era cu cascaval si frunze de salvie. Am adaptat-o dupa preferintele mele :).
Trebuie sa incerc, arata super si sunt convins ca e foatre gustoasa
RăspundețiȘtergereTrebuie incercat urgent.
RăspundețiȘtergereAsteptam cat mai multe retete sanatoase.
Multumesc. E garantat buna :) si da, trebuie sa o incerci. Numai timp si rabdare iti trebuie. :)
RăspundețiȘtergereAm notat reteta ! Urmeaza pregatirea ei :P
RăspundețiȘtergereAstept sa imi zici cum ti-a iesit, dar sa folosesti cascaval in loc de oua (asa trebuia normal dar eu nu mananc branzeturi si am improvizat cu oua :) )
RăspundețiȘtergere