Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 12 decembrie 2011

Tort de biscuiti cu budinca


Azi aveam pofta sa mananc ceva cu biscuiti ..si tot gandindu-ma la ce as putea face din ei am ajuns la acest tortulet care e de fapt un fel de salam de biscuiti in forma de tort si cu budinca turnata peste :) 
Va garantez insa ca a iesit o chestie foarte interesanta si buna de tot...o combinatie reusita 
 .. eu am folosit biscuiti digestivi de la gullon pt ca din acestia aveam in casa, dar se pot folosi orice biscuiti 
Ingrediente:
- 400 gr biscuiti digestivi
- 170 ml lapte
- 100 gr margarina Rama Maestro
- 130 gr zahar
- 2 linguri cacao
- 1 esenta rom
Pentru budinca:
- 1 plic praf budinca ciocolata
- 450 ml lapte
- 3 linguri zahar
Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.
Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)
Punem la frigider pt aprox o ora.
Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.
Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).
Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.
Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa intre timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).
Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).
Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...