Daca va place mult painea si nu mai vreti sa o mancati pe cea din comert pt ca nu stiti ce contine, va invit sa faceti aceasta painica super gustoasa si chiar usor de facut...
- 500 gr faina – eu am folosit 250 gr faina tip 480 si 250 gr faina tip 650
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- un pliculet drojdie uscata
- 300 ml apa
- 20-40 ml lapte
- 1 lingura ulei
Se pune faina, sarea si zaharul intr-un bol si se amesteca bine.
Drojdia se pune intr-o cana cu apa calduta (luati din 300 ml) si se lasa 10-15 min. Apoi se toarna peste faina. Se framanta adaugand incet incet apa si laptele. Apoi se continua framantarea aluatului pana nu se mai lipeste de mana (eu am framantat cu mana ). Se adauga la final o lingura de ulei si se mai framanta pana se incorpreaza si uleiul in aluat.
Cernem peste aluat un pic de faina, apoi acoperim bine vasul ca sa stea la caldura fara curenti de aer si lasam la dospit pt cca 2-3 ore.
inainte si dupa :)
Vasul in care coacem painea il ungem cu un pic de ulei, punem aluatul si mai lasam 30 min sa dospeasca.
Dupa 30 min tragem ctv dungi peste aluat :) presarem cu faina si bagam la cuptor la foc potrivit sau 180 grade.
Timp de coacere: aprox 50 min a durat la mine fiind forma mare si stratul de aluat mai subtire (am facut in tava de tort de 26 cm).
A iesit o paine super gustoasa…prea putina insa :)) data viitoare fac portie dubla
Se poate combina cu orice alt tip de faina si seminte. Si pentru o paine mai mare folositi 1 + 1/2 din cantitati
- 500 gr faina – eu am folosit 250 gr faina tip 480 si 250 gr faina tip 650
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- un pliculet drojdie uscata
- 300 ml apa
- 20-40 ml lapte
- 1 lingura ulei
Se pune faina, sarea si zaharul intr-un bol si se amesteca bine.
Drojdia se pune intr-o cana cu apa calduta (luati din 300 ml) si se lasa 10-15 min. Apoi se toarna peste faina. Se framanta adaugand incet incet apa si laptele. Apoi se continua framantarea aluatului pana nu se mai lipeste de mana (eu am framantat cu mana ). Se adauga la final o lingura de ulei si se mai framanta pana se incorpreaza si uleiul in aluat.
Cernem peste aluat un pic de faina, apoi acoperim bine vasul ca sa stea la caldura fara curenti de aer si lasam la dospit pt cca 2-3 ore.
inainte si dupa :)
Vasul in care coacem painea il ungem cu un pic de ulei, punem aluatul si mai lasam 30 min sa dospeasca.
Dupa 30 min tragem ctv dungi peste aluat :) presarem cu faina si bagam la cuptor la foc potrivit sau 180 grade.
Timp de coacere: aprox 50 min a durat la mine fiind forma mare si stratul de aluat mai subtire (am facut in tava de tort de 26 cm).
A iesit o paine super gustoasa…prea putina insa :)) data viitoare fac portie dubla
Se poate combina cu orice alt tip de faina si seminte. Si pentru o paine mai mare folositi 1 + 1/2 din cantitati
Thank you so much for your nice words. You're welcome anytime to visit my daily "work". Sure I will visit ur blog. Nice day!
RăspundețiȘtergereMmm, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
RăspundețiȘtergere