Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 22 ianuarie 2012

Cartofi prajiti in cuptor

Mai toata lumea adora cartofii prajiti.....
...si eu ma aflu printre cei care iubesc cartofii prajiti, insa fac destul de rar pentru ca stiu cat sunt de nesanatosi...
Dar varianta in cuptor este mai putin daunatoare desi si la aceasta am folosit putin ulei


cum procedam: 
- curatam si spalam cartofii si ii taiem felii
- intr-un bol punem putin ulei si adaugam sare si piper
- tavalim cartofii prin ulei si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt

- ii dam la cuptor la 180 grade cca 30 min
- dupa 30 min ii scoatem si daca dorim pudram cu putina boia de ardei si mai lasam cca 10 min la foc mai mare

Arata foarte bine, sunt gustosi si se pot servi ca si garnitura langa orice 

12 comentarii :

  1. Foarte buni , sunt mai sanatosi la cuptor!!
    Am facut unele schimbari:
    http://adelas-cakes.blogspot.com -blog cu torturi
    http://cevabun-cevadulce.blogspot.com -blog culinar!
    te rog sa schimbi si tu daca se poate .
    Multumesc Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa e Adela, mult mai sanatosi.
    cu schimbarile, OK. modificat/adaugat. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Siie imi plac mult in varianta asta!Deliciosi!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu la cartofii prajiti n-am renuntat din cauza siluetei ci pt ca ultima data mi-am spart grav o masea cu niste cartofi prea crocanti:)) Dupa ce am trecut prin multe vizite la dentist si in final o masea de portelan am zis ca nu mai mananc ever cartofi prajiti:)) Dar la cuptor sigur voi incerca, sunt sigur muuult mai buni:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Flory si mie imi plac mai mult asa! pup

    Danutza, imi pare rau sa aud de incidentul tau. dar in varianta asta mie nu mi-au iesit tari, sunt putin crocanti deasupra si moi inauntru. Nici nu trebuie taiati foarte subtiri. mie imi plac la nebunie asa. te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici mie nu-mi plac prajelile...la fel procedez si eu cu cartofii, chiar si cu carnea pane :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. hai ca nu m-am gandit la cartofi "prajiti" in cuptor, e varianta light pt sotul meu, caci eu ii prefer copti in coaja sau in compozitia pt gomboti ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea e o varianta mai ok la cartofii prajiti, gustul e la fel doar cu mai putin ulei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand am vazut reteta mi-am zis wow! chiar azi am sa o incerc; dar ce sa vezi, o reteta atat de simpla mie mnu mi-au iezit :( Am respectat intocmai reteta, cuptorul dat la 180 grade, cartofi dati prin ulei anterior, hartia de copt, totul; ei si dupa 15 min cand dau sa ma uit la ei, deja un sfert din ei erau arsi pe margine iar cand gust unul din ei cruzi in interior....am mai lasat inca 15 min dar cu cuptorul la mai putine grade si am urcat tava mai sus, dar acelasi efect, unii se ard pe margine altii cruzi in interior :( nu stiu cu ce am gresit...si miroseau atat de bine...

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim - chiar nu imi dau seama de ce nu ti-au iesit. Eu am procedat exact ca in reteta si au iesit niste cartofi crocanti pe dinafara si moi inauntru.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...