Tare mult in place prazul si in salate si in mancaruri si chiar si pe un sandwich.
Poate inlocui ceapa oricand cu succes :)
Si in plus este o planta plina de vitamine: C, B6, Fe, Mg si altele.
Iar la mancarea mea i-a dat un gust tare bun
Ingredinete pt 2-3 portii:
- 5 pulpe de pui - eu am folosit copanele, dar se poate folosi orice parte a puiului
- 1 praz
- 1 ardei verde
- 1/2 ardei rosu
- 1 lingura unt
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita maghiran
- 1/2 lingurita oregano
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert.
Taiem prazul si ardeiul felii.
Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.
Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume.
Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano, sare si piper) si turnam peste pulpe si lasam la fiert aproximativ 10-15 minute, practic pana scade apa si ramane doar un sos.
Patrunjelul tocat se adauga la final in farfurie.
Este o mancare foarte usoara de facut si tare gustoasa. Se poate servi simpla sau cu garnitura, cum poftiti.
Eu i-am servit cu cartofi prajiti la cuptor
Poate inlocui ceapa oricand cu succes :)
Si in plus este o planta plina de vitamine: C, B6, Fe, Mg si altele.
Iar la mancarea mea i-a dat un gust tare bun
Ingredinete pt 2-3 portii:
- 5 pulpe de pui - eu am folosit copanele, dar se poate folosi orice parte a puiului
- 1 praz
- 1 ardei verde
- 1/2 ardei rosu
- 1 lingura unt
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita maghiran
- 1/2 lingurita oregano
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert.
Taiem prazul si ardeiul felii.
Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.
Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume.
Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano, sare si piper) si turnam peste pulpe si lasam la fiert aproximativ 10-15 minute, practic pana scade apa si ramane doar un sos.
Patrunjelul tocat se adauga la final in farfurie.
Este o mancare foarte usoara de facut si tare gustoasa. Se poate servi simpla sau cu garnitura, cum poftiti.
Eu i-am servit cu cartofi prajiti la cuptor
Simplu si sanatos! Imi place, da! Pupici
RăspundețiȘtergereImi place tot ce este pe aici prin bucataria ta.Pup!
RăspundețiȘtergereMerci Anto! asa e simplu si sanatos :) pup
RăspundețiȘtergereDia multumesc mult! ma bucur ca iti place bucataria mea :) te pup
vreau si eu o portie mica! mai ai?
RăspundețiȘtergerePrazul da gust mai bun decat ceapa!si eu il folosesc mult in special la ciorbite!
RăspundețiȘtergereAlina, serveste te rog din farfurie :)
RăspundețiȘtergereAsa e Teo, si mie imi place tare mult!
va pup
Yummmi, eu ador prazul.. si pulpele:)
RăspundețiȘtergereSi eu Danutza :) merci ca ai trecut pe aici la o degustare :). pup
RăspundețiȘtergereador combinatiile cu praz :)
RăspundețiȘtergerete pup
merci Emily! traiasca prazul :)
RăspundețiȘtergere