Nu e deloc o mancare deosebita si nici nu o fac eu mai deozebit ca altii.
E o mancare care cu siguranta este gatita in toate casele.
O postez insa sa va aduc aminte ca e tare sanatoasa si plina de vitamine :)
"In compozitia unui bob de mazare intra sapte vitamine si sapte minerale. Vitaminele sunt K (51% din necesarul zilnic al organismului, la o portie de 150 de grame), C (31%), B1, A, B2, B3, B6. Mineralele sunt manganul, magneziul, cuprul, fierul, fosforul, zincul, potasiul. Pe langa acestea mazarea mai este compusa si din acid folic, fibre si proteine."
Sursa info: http://www.dietetik.ro/mazarea/1471.html
Cred ca v-am convins ca e buna sa o consumam cat de des.
Sa va spun acum si de ce mai avem nevoie si cum o gatesc eu:
- 700 gr mazare congelata
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 50 ml ulei
- 3-4 foi dafin
- 4-5 buc thuringer (puteti folosi orice alt timp de carnati, sau carne)
- 150-200 ml suc de rosii
- sare, piper
Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute..
Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata. Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand mazarea este fiarta si a scazut apa, adaugam sucul de rosi, lasam sa mai dea o data in clocot si luam de pe foc.
Eu am servit cu salata de sfecla cu hrean.
Buna mazarea, ne place tare mult! Un weekend minunat!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela! la fel si voua un weekend frumoa!
RăspundețiȘtergereAdor mazarea,as manca in fiecare zi daca ar fi dupa mine!Pup!
RăspundețiȘtergereMilica, si mie imi place... Te pup
RăspundețiȘtergerePapa bun si sanatos... eu mazarica o fac cu carne de vita... dar parca n-as refuza o portie cu cirnaciori... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereDaniela eu nu am o regula...cam ce gasesc prin frigi...si acum erau rataciti thuringerii astia :). te pup
RăspundețiȘtergere