Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 17 martie 2012

File de merluciu cu ierburi aromate si susan

Cu ocazia concursului Delimanochefs am pregatit si ceva cu peste. Chiar de foarte mult timp nu am mai gatit peste si nu pentru ca nu imi place ci pur si simplu asa s-a intamplat. Dar aveam la congelator file de merluciu cumparat la un moment dat si numai bine, cu ocazia asta l-am si gatit.



De ce avem nevoie:
- 500 gr file de merluciu (sau alt soi de peste)
- cateva frunze de oregano
- cateva frunze de busuioc
- cateva frunze de roinita
(de preferat proaspete sau congelate pt ca cele uscate nu au destula aroma)
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 50 gr seminte de susan


- orez si o felie de lamaie pt servit

Decongelam mai intai pestele. Punem apoi feliile pe un prosop de hartie pentru a absoarbe surplusul de apa.
Tocam marunt verdeturile si le amestecam intr-o farfurie cu 4-5 linguri ulei de masline, sare si piper. In alta farfurie punem semintele de susan.
Trecem fiecare felie de peste prin ierburi apoi prin semintele de susan.
Asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minute.
Servim cald cu orez fiert si felii de lamaie.

26 de comentarii :

  1. Bun tare!Nu refuz o bucatica:)Ador pestele!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Licuta. Mai am 3 buc...deci :). pup

    RăspundețiȘtergere
  3. La cum arata pe farfurie si dupa ce citesti si reteta, iti laas gura apa. Dupa voi servi o bucatica din prajitura de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai este o portie mica si pentru mine ?! sigur ca nu, pai daca m-am trezit tirziu, s-a mincat tot... hmmm, bun, bun si prezentarea e de milioane ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia - multumesc frumos. pup

    Dan si Ionela - ma bucur ca va place! si prajitura neaparat sa o incercati :))

    Daniela - multumesc frumos si ma bucur ca iti place. pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Simplu,sanatos si delicios!Pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare inmiresmat trebuie sa fie! puup

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mancat merluciu dar arata super bine, as fura o bucatica de la tine :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana - chiar a avut o aroma super!

    Danutza - multumesc, serveste cu incredere :). pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare bun se arata pestele tau...mi-ai facut pofta !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Waw! Ce bine arata... si cred ca-i foarte bun! Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Alina & Simona - va multumesc. Chiar a fost bun . pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesanta si aromata crusta pestelui. si-mi place cum ai pus plantele la congelator. La anu asa fac si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Merci Brandusa! Toate ierburile astea plus multe altele le am din gradina parintilor mei...ma bucur tare ca ei pun de toate si eu le folosec :). pup

    RăspundețiȘtergere
  15. http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/20 martie 2012 la 20:04

    Ierburile alea sunt minunate iar in asociere cu pestele...delicios!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mmmm... vreau si eu!... Foarte frumoasa prezentarea... de restaurant!...

    RăspundețiȘtergere
  17. Felis - multumesc tare mult! esti dragutza

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...