Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

vineri, 17 august 2012

Mancare de mazare cu pui


O mancare pe care nu am mai facut-o de ceva timp dar care imi place foarte mult.
  In alte cuvinte un pranz gustos cu mazare verde si pulpe de pui.
Ingrediente pt 5 pers: 
  •  5 ciocanele de pui
  • 500 gr mazare verde
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4 foi dafin
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde
Tocam ceapa si ardeiul marunt si punem in ulei la calit. 
Punem ciocanelele spalate peste legume si lasam sa se caleasca usor apoi turnam 2 cani de apa calda si lasam la fiert.
Cand pulpele sunt fierte pe jumatate punem si mazarea, adaugam foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam la fiert in continuare.
Cand sunt fierte atat pulpele cat si mazarea adaugam faina amestecata cu sucul de rosii in care am pus si cateva linguri din zeama fierbinte.
Lasam sa dea din nou in clocot amestecand sa nu se prinda de fund si luam de pe foc.
Adaugam patrunjelul tocat si servim cald.
Pofta Buna!

10 comentarii :

  1. Adela ma bucur . La mine cam eu sunt mai mare fan :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. ce buna mancarica ai gatit ;) vreau si eu o portie mare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare mult imi place.. si n-am mai facut de mult timp..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce as manca niste mazare acum....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nálunk megosztó étek a borsó, persze hogy a gyerekek nem rajonganak érte. Én annál jobban!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simo - nici eu nu am mai mancat de mult timp , de aia am si facut ca imi era pofta :). Pup

    Haplea - ai doua variante: sa faci sau sa gusti doar virtual de la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Gerdi - majd a gyerekek is fogjak szeretni mikor megnonek :)).

    RăspundețiȘtergere
  8. De obicei fac cu piept! Am sa incerc si cu copanele! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina - cred ca merge cu orice carne de pasare si nu numai :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...