Un desert foarte rapid si simplu de facut cu blat de cacao, budinca de frisca si capsuni de la congelator. Usor, pufos si gustos.
Avem nevoie de:
Blat:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit sare
Umplutura:
- un plic praf de budinca cu gust de frisca
- 400 ml lapte
- 2 linguri zahar
- capsuni
- zahar pudra pentru pudrat
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).
Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.
Avem nevoie de:
Blat:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit sare
Umplutura:
- un plic praf de budinca cu gust de frisca
- 400 ml lapte
- 2 linguri zahar
- capsuni
- zahar pudra pentru pudrat
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).
Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.
Vin cu cafeluta la tine. :-)
RăspundețiȘtergereTe astept Zoia >:D<
Ștergereuau Timea !!!!! impecabil ca de obicei !!!!Absolut delicios.
RăspundețiȘtergereCe imi place..Chiar o sa o pregatesc si eu ca e pe placul meu..O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Rocsi. O duminica faina si tie.
ȘtergereSi eu vin la un ceai la tine draga Timea :)
RăspundețiȘtergerete astept cu drag >:D<
ȘtergereLa tine au crescut deja capsunile? :))
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajiturica!!
Pupici
Congelatorul meu e plin de surprize :)).
ȘtergereSuper yummy, cu capsuni :)
RăspundețiȘtergereDa, a fost foarte buna :)
ȘtergereDelicioase, mi-ar fi tare greu sa aleg...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Cristina.
Ștergere