Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

vineri, 24 mai 2013

Biscuiti spritati

   De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat. 
   Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc. 
Avem nevoie de:
200 gr margarina Rama
150 gr zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie 
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
1 ou 
coaja rasa de la o portocala
500 gr faina
cateva linguri de dulceata de caise
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Lasam pe masa 10-20 de minute. 
Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt. In formele rotunde punem gem in mijloc.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra. 
Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani. 

14 comentarii :

  1. Minunati... si eu am primit dar nu am incercat inca. Aarta minunat si chiar ma bucur ca am si eu aceasta masinarie. Pup!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sara! Si eu m-am bucurat cand am primit masinaria :)

      Ștergere
  2. Cat de frumosi sunt dar stiu ca si foarte buni. Super si aparatul. Seara placuta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rocsi. O zi frumoasa sa ai.

      Ștergere
  3. Si frumosi si deliciosi... adica perfecti!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Faini biscuitii!! Nici eu nu am folosit inca masinaria...dar urmeaza ;-)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Eu am incercat de doau ori sa fac biscuiti spritati, dar nu dupa reteta asta, prima data am facut aluatul destul de tare, cam cum arata aici, si nu reuseam sa-i pun in tava, pur si simplu nu iesea aluatul, si a doua oara cred ca am facut aluatul prea moale. Nu reusesc sa ajung la o consistenta potrivita a aluatului, si nu inteleg care e secretul.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut acest aluat pe care l-am mai folosit si la alte retete de biscuiti. E drept ca nu toate mi-ai iesit la fel din masina si am avut ceva batai de cap, dar pana la urma m-am descurcat. Trebuie sa ti apasata tare masinaria pe foaia de copt, asa am observat eu.

      Ștergere
  6. o minunatie...cu o ceasca de ceai...mmm...

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...