Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

joi, 31 octombrie 2013

Retete Multicooker - Supa de pui cu legume si taitei

Dupa cum probabil ati vazut zilele trecute, am primit spre testare un aparat multifuctional marca Philips  de la Gustos.ro. Le multumesc mult pe aceasta cale atat celor de la Gustos.ro cat si celor de la Philips, pentru ca mi-au dat sansa sa fiu printre primii utilizatori din tara a acestui aparatPhilips Multicooker.
Iata cateva din calitatile acestui aparat:
  • Cu 12 programe de gătit și 22 de setări de temperatură, Philips Multicooker va fi micul tău ajutor de bucătar cu care să găteşti preparatele preferate.
  • Poţi să fierbi, prăjeşti, coci, să găteşti la aburi sau prin înăbuşire.
  • Ca să te convingi de varietatea de reţete gustoase pe care o poţi prepara, răsfoieşte cărticica de reţete din cutia produsului şi pregăteşte reţete care să folosească fiecare din programele de gătit ale aparatului.
  • Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura este distribuită uniform astfel încât să ai parte de mâncare cu gust excelent.
  •  Pui ingredientele necesare în aparat, setezi funcţia cu ajutorul meniului uşor de folosit şi aparatul găteşte pentru tine
  • Fără surprize neplăcute: nu este nevoie să amesteci, iar mâncarea nu se arde
  •  Philips Multicooker găteşte în lipsa ta şi te aşteptă cu mâncarea caldă când te întorci. Cronometrul aparatului îți permite să laşi până la 12 ore mâncarea la preparat sau să programezi să fie gătită cu până la 24 ore mai târziu.
  •  După ce termină de gătit, aparatul porneşte automat funcţia pentru păstrarea caldă a alimentelor până la 24 de ore.
  • Vasul Philips Multicooker este detaşabil astfel încât tu să îl poţi curăţa extrem de uşor. 
  • Philips Multicooker are un mâner care nu se încălzeşte astfel încât să poţi muta uşor produsul oriunde şi oricând.
Si asa cum prevede regulamentul am sa vin cu cateva recenzii legate de retetele facute cu acest aparat si particip si la a doua etapa a concursului organizat de Gustos.ro impreuna cu Philips http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html
Prima reteta probata a fost una simpla, o supa de pui cu legume. Timpul de pregatire e putin mai lung decat ma asteptam, in rest a iesit o supa delicioasa cu gust puternic de legume. Faptul ca totul fierbe inchis in cuva masinii e un mare plus pentru ca se pastreaza mai bine vitaminele legumelor si in final avem o supa mult mai gustoasa si mai sanatoasa. In plus, cat timp in aparat se prepara supa, pe aragaz pregatesc pot pregati in voie felul doi.
Pentru timpul de fierbere si gatire m-am inspirat din cartea de bucate foarte utila, care a venit impreuna cu aparatul Multicooker. 
Avem nevoie de:
2.3 apa
100 gr carne de pui (eu am folosit piept de pui)
1 ceapa
1/2 ardei 
2 morcovi
o felie de telina
o gulie potrivita
frunze de telina
frunze de patrunjel
1 lingurita sare de mare
1/2 lingurita piper
1 lingurita vegeta
o mana de taitei 
Punem apa si bucatelele de pui in vasul aparatului, apasam pe butonul meniu pana ajungem la pozitia fierbere, setam timpul pe 10 min si apasam butonul start. Cand s-a terminat acest program, apasam functia Stew si setam pe 30 de minute cu capacul inchis.
In acest timp pregatim legumele adica le curatam si spalam mai intai, apoi tocam ceapa si ardeiul iar morcovii, telina si gulia le taiem rondele/felii. Cand s-au scurs cele 30 de minute, ridicam cu grija capacul si punem in vas legumele, sarea si 1 lingurita vegeta. 
De la meniul start punem din nou pe pozitia Stew, setam sin nou pe 40 de minute. 
Dupa acest timp, verificam daca e totul fiert (la mine morcovii erau un pic cam tari si am mai pus inca 10 minute) apoi punem telina tocata, piperul si un pumn de taitei si punem pe pozitia stew inca 15 minute. 
Cand se scurge si acest timp adaugam patrunjelul tocat si daca nu servim imediat lasam aparatul pe functia Keep warm.
Trebuie avuta atentie mare cand deschidem capacul sa nu ne oparim cu aburul fierbinte.
Pofta mare sa aveti!
Eu abia astept sa experimentez urmatoarea reteta cu noua mea 'jucarie' culinara :)

3 comentarii :

  1. Vad ca v-ati imprietenit !!!1
    Hmmmmm...ce supica buna ne-ai pregatit ....
    Sa folosesti bijuteria culinara la muuuuuuuulte retete delicioase !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Sidy, am pus prietenul meu la treaba si face treaba buna :)

      Ștergere
  2. Bafta si felicitari pt delicioasele retete pregatite...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...