Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

miercuri, 18 aprilie 2012

Prajitura cu mac si cafea

Tot din seria prajiturilor facute de Paste va prezint si aceasta prajitura cu un blat frumos cu mac si o crema ciococafetoasa :)... o prajitura perfecta pentru dependentii de cafea dar nu numai.
Cu aceasta reteta particip la " Dulce Romanie" - Provocarea lunii aprilie 2012. Gazda minunata luna aceasta este Alina care ne provoaca sa gatim cu mac.




 Pentru blat avem nevoie de:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 2 linguri apa fierbinte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de mac
Pt sirop:
- 1-2 lingurite cafea ness
- 2 lingurite zahar pudra
- 100 ml apa fierbinte
Pt crema:
- 150 ml frisca lichida neindulcita
- 150 gr zahar
- 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
- 50 gr unt 
- 3 lingurite ness
Ornat: ciocolata cu cafea 

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. - facem testul cu scobitoarea.

In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.

Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam.
 Asezam a doua foaie, o insiropam apoi  o ungem cu restul de crema.
 Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.
Sevim cu drag pe cei dragi :)

19 comentarii :

  1. Cristina - iti confirm ca a fost super buna :). pup

    Ramona - ma bucur ca iti place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun, chiar foarte bun...sa stii ca am sa o incerc si eu !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yamiii, ce bine arata... vazusem eu poza pe facebook, dar n-am avut timp sa intru si pe blog... Acum daca tot te-am vizitat, nu plec cu mina goala, iau si farfuria cu prajitura cu mine, ca sa o savurez in liniste... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Rocsy - merci!

    Alex - recomand cu drag aceasta prajitura! astept opinii dupa ce o faci :). pup

    Daniela - mai lasa si la altii macar o bucata de samanta :)). Ma bucur ca iti place, te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Aoleu,ce-mi faci?Vreau musai si eu o bucatica.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia - cu drag te servesc si pe tine ca e tare buna. pup

    RăspundețiȘtergere
  7. mm ce bine arata,trimiti si la mine o felie daca mai este ?
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu sunt consumatoare de cafea, dar prajitura ta imi place! :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mimmi - am aruncat si la tine o felie :). pup

    DF - ma bucur ca iti place chiar daca nu bei cafea :)). Eu beau si cafea si pap si praji cu cafea :). pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Mac si cafea?Delicios,e o combinatie perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Haplea - ma bucur ca iti place!


    Teo - si eu cred ca e o combinatie super. pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Sara - cu drag iti ofer o prajiturica . te pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...