Fasolea verde nu face parte din topul preferintelor mele, dar din cand in cand o gatesc si o si mananc cu drag:). Stiu ca e sanatoasa si nu mancam mereu doar mancarurile favorite...
- 700 gr fasole pastai - eu am folosit fasole din congelator care a fost oparita inainte
- 3 cepe mici
- 1 ardei rosu (sau iarna 3 linguri pasta de gogosari)
- frunze de telina verde
- 200 ml suc de rosii
- usturoi
- sare, piper
- 4-5 linguri ulei
Se pune la calit ceapa si ardeiul tocat, timp de cateva minute, se adauga 2 cani de apa, iar cand apa fierbe se pune fasolea asa congelata cum e din congelator.
Se lasa la fiert aprox 15 min, se aduga sare si piper dupa gust. Adaugam sucul de rosii si usturoiul taiat marunt sau pisat si lasam sa mai fiarba 4-5 minute si la final adaugam frunzele de telina taiate marunt. Daca doriti un sos mai gros puteti adauga o lingura de faina pe care o amestecati cu sosul de rosii. Eu am preferat fara faina.
Pt cei care postesc se poate servi asa simplu. Sau se poate servi cu ochiuri, muschi file afumat cum am facut eu, sau cu carnati, bacon prajit..variante exista :)
Sa aveti pofta!!!
foarte interesanta combinatia cu oua, nu am incercat niciodata!
RăspundețiȘtergereo zi minunata draga mea!
multumesc frumos! La noi in familie asa se mananca de cand eram copii..
RăspundețiȘtergeresa incerci neaparat! :)
arata bine, trebuie să încercaţi bucataria romaneasca.
RăspundețiȘtergereSalutări de pace din Indonezia
Multumesc...si da bucataria romaneasca e super.
RăspundețiȘtergere