Cred ca este primul tort pe care am invatat sa il fac acum multi, multi ani
Blat simplu, budinca, fructe si gelatina....deci foarte simplu de facut pt oricine.
Ingrediente:
Pt blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, un varf de sare
Crema: praf de budinca de preferat vanilie dar se poate si de ciocolata (cum am facut eu de data asta) sau alte arome, 450 ml lapte, 3 linguri zahar
Fructe: orice fructe
Gelatina pt tarta, 200-250 ml apa, 2 linguri zahar
Batem albusurile spuma tare cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile frecate cu praful de copt si la final incorporam faina folosind mixerul la treapta 1 sau cu o spatula. Se toarna compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea, daca nu se mai lipeste este gata :)
Se rastoarna blatul pe o farfurie, lasam cateva minute sa se raceasca.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste blat.
Spalam si curatam fructele si le asezam de jur imprejur sau cum dorim, dupa imaginatie.
Pregatim apoi gelatina si o turnam peste fructe incepand de la mijloc sa acopere bine fructele.
Lasam la frigider o ora pt a se intari gelatina, apoi se poate servi.
Va servesc si pe voi cu o felie racoroasa!
Blat simplu, budinca, fructe si gelatina....deci foarte simplu de facut pt oricine.
Ingrediente:
Pt blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, un varf de sare
Crema: praf de budinca de preferat vanilie dar se poate si de ciocolata (cum am facut eu de data asta) sau alte arome, 450 ml lapte, 3 linguri zahar
Fructe: orice fructe
Gelatina pt tarta, 200-250 ml apa, 2 linguri zahar
Batem albusurile spuma tare cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile frecate cu praful de copt si la final incorporam faina folosind mixerul la treapta 1 sau cu o spatula. Se toarna compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea, daca nu se mai lipeste este gata :)
Se rastoarna blatul pe o farfurie, lasam cateva minute sa se raceasca.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste blat.
Spalam si curatam fructele si le asezam de jur imprejur sau cum dorim, dupa imaginatie.
Lasam la frigider o ora pt a se intari gelatina, apoi se poate servi.
Va servesc si pe voi cu o felie racoroasa!
O tarta super buna.
RăspundețiȘtergeremultumesc Dia!
RăspundețiȘtergereDelicioasa tarta,imi plac dulciurile cu fructe!O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc Flory! te mai astept la mine in bucatarie :)
RăspundețiȘtergereFoarte frumos blogul, iar tarta e delicioasa!
RăspundețiȘtergerece bine arata si ce buna trebuie sa fie!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de vizita si de aprecieri Danutza si Dana :)
RăspundețiȘtergere