Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

vineri, 13 ianuarie 2012

Tort cu zmeura

Am reusit in sfarsit sa pun si tortul pe care mi l-am facut pentru ziua mea acum o saptamana :)
Am pornit sa fac un tort Padurea Neagra dar, ca niciodata m-am trezit ca nu am visine in casa :))... asa ca am improvizat rapid alt tort si nu imi pare rau pt ca a avut succes (chiar daca eu nu sunt prietena cu zmeura :) )
Ingrediente:
Blat: 300 gr zahar, 210 gr faina, 2 oua, 1/2 cup cacao, 1/2 cup ulei, 1/4 cup lapte, 1/2 cup cafea, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare
Crema: 500 ml frisca lichida indulcita, 1 plic intaritor frisca, 250 gr zmeura
Sirop: 150-200 ml Martini rosu cu o lingurita zahar
Pt ornat: 12-13 buc de zmeura, 50 gr ciocolata cu crema de zmeura.
Preparare blat
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cafea fierbinte si amestecam.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoarea.
Mie mi-a crescut foarte tare si a crapat putin deasupra si am taiat partea de sus ca sa fie cat de cat mai uniform :). Oricum e suficient de inalt.
Crema: batem frisca tare impreuna cu intaritorul de frisca. O impartim in trei.
Asamblare: dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei. Asezam prima foaie, o insiropam usor cu Martini, apoi punem frisca si o nivelam si adaugam zmeura bucatele mici sau intregi, cum doriti. Apasam usor cu mana sa intre un pic zmeura in frisca.
Asezam apoi a doua foaie si procedam la fel: insiropam.. frisca..zmeura. Aseazam ultima foaie si la fel o insiropam.
Imbracam tortul in frisca si ornam de jur imprejur cu zmeura si cu ciocolata taiata.
E un tort destul de simplu de facut si arata bine combinatia de culori negru, alb, rosu. Iar de gust...las musafirii sa isi zica parerea :)
Si iata si florile mele frumoase :)

8 comentarii :

  1. La multi ani de ziua ta, sa fii sanatoasa, fericita si iubita!
    Tortul tau arata extrem de delicios!!! Nici eu nu-s prietena "la catarama" cu zmeura, nu-mi displace insa nu e favorita mea, cred ca ar fi minunat cu capsuni. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine si sigur este delicios!!! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. "La multi ani".Tot ce-ti doresti sa se realizeze.Tortul este super bun.Mie imi place mult zmeura.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de urari Sanda! Si eu cred ca e delicios cu capsuni si mai ales visine, preferatele mele :)

    Multumesc Nelly. o zi frumoasa si tie!

    Dia, merci mult pt urari si te servesc cu o felie de tort virtual macar :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata tortul,de ziua ta La multi ani!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pot inlocui fructele,cu altele?si in loc de martimi sa nu pui alcool?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti pune afine, mure, capsuni. Iar blatul il poti insiropa cu un sirop de fructe

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...