Asa cum v-am mai spus deja, fac paine aproape saptamanal. Sambata trecuta am facut cateva paini din faina alba cu lapte. Au iesit niste paini foarte pufoase si gustoase! Mi-au adus aminte de impletiturile ce le mancam in timpul scolii, desi acelea erau mai dulci :)
Ingrediente:
- 1 kg faina alba tip 650
- 1 lingurita plina sare
- 1 lingurita zahar
- 14 gr drojdie uscata (2 pliculete)
- 460 ml lapte
- 200 ml apa
- 4 linguri ulei
- un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns
- seminte de susan
- seminte de floarea soarelui
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.
Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).
Eu din aluatul de mai sus am facut o paine floare si 3 paini impletite.
Pentru painea floare am format bilele si le-am pus intr-o tava tapetata cu ulei. am pus 7 bile de jur imprejur si una putin mai mare in mijloc.
Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul. Ungem cu galbenus de ou si presaram seminte de susan.
Dam la cuptorul incins la 190 grade timp de aprox 30 min.
Pentru painea impletita am uns masa de lucru cu putin ulei unde am format suluri pe care le-am dat apoi prin semintele de floarea soarelui.
Am facut trei painici impletite. Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin, le ungem cu ou si la fel le dam la cuptorul incins, dar doar timp de 25 min. Sunt mai subtiri si se coc mai repede (cel putin asa se intampla la mine in cuptor :) )
Sunt foarte gustoase mai ales atunci proaspete cu unt sau cu orice altceva doriti.
Merita sa le incercati.
Ingrediente:
- 1 kg faina alba tip 650
- 1 lingurita plina sare
- 1 lingurita zahar
- 14 gr drojdie uscata (2 pliculete)
- 460 ml lapte
- 200 ml apa
- 4 linguri ulei
- un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns
- seminte de susan
- seminte de floarea soarelui
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.
Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).
Eu din aluatul de mai sus am facut o paine floare si 3 paini impletite.
Pentru painea floare am format bilele si le-am pus intr-o tava tapetata cu ulei. am pus 7 bile de jur imprejur si una putin mai mare in mijloc.
Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul. Ungem cu galbenus de ou si presaram seminte de susan.
Dam la cuptorul incins la 190 grade timp de aprox 30 min.
Pentru painea impletita am uns masa de lucru cu putin ulei unde am format suluri pe care le-am dat apoi prin semintele de floarea soarelui.
Am facut trei painici impletite. Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin, le ungem cu ou si la fel le dam la cuptorul incins, dar doar timp de 25 min. Sunt mai subtiri si se coc mai repede (cel putin asa se intampla la mine in cuptor :) )
Sunt foarte gustoase mai ales atunci proaspete cu unt sau cu orice altceva doriti.
Merita sa le incercati.
Cea mai buna paine este cea de casa.Si eu numai acasa coc.Pupici!
RăspundețiȘtergereAsa e Dia! suntem ca niste brutarese :). te pup
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara minunata!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereImi place, are multe seminte... Ma tem ca miine trebuie sa fac din nou aluat de piine, ca familionul nu agreeaza piinea din comert, dar la cea de casa se cearta... Pupici si la cit mai multe piinite delicioase !
RăspundețiȘtergereFoarte bune si painea si impletiturile ! :) Iti doresc o primavara frumoasa !
RăspundețiȘtergereSuntem deja 3, cu Mihaela, care iubim painea facuta-n casa... Daca ne mai strangem cateva facem o brutarie mica :) Painicile tale arata excelent! Pupici
RăspundețiȘtergereArata grozav painita ta!!!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri! Raman si eu la ideea ca painea facuta de noi e cea mai buna :). Va pup si va doresc o primavara frumoasa
RăspundețiȘtergereMa inscriu si eu la S.r.l-ul Brutarie!!!!!Sunt moarta dupa painea de casa:X!!!!!O primavara minunata:)
RăspundețiȘtergereMaria bine ai venit in SRL :). O primavara frumoasa si tie
RăspundețiȘtergereMinunata mai e painica de casa! Mirosea a primavara in casuta ta, nu-i asa? Pupici Timea (ti-am zis ca-mi place tare prenumele tau ? love it) .. O primavara de vis iti doresc!
RăspundețiȘtergereAnto miroase frumos mereu de la painica de casa si acum si de la zambilele mov din vaza. Ma bucur ca iti place numele meu (am trei prenume si ma bucur ca le-am cam folosit pe toate de-a lungul vietii :)). te pup si o primavara superba si tie
RăspundețiȘtergereGrozava painea facuta in casa,arata minunat ale tale!
RăspundețiȘtergereO primavara minunata !Pupici!
Vreau si eu !! Tare frumoasa painica ta! O primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereFlory & Adela va multumesc frumos si va doresc si voua o primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara plina de realizari si succese.
RăspundețiȘtergereCe painici frumoase !!!
RăspundețiȘtergereO primavara superba si plina de bucurii !!
Imi place painea cu lapte...
RăspundețiȘtergereHaplea multumesc frumos, la fel si tie.
RăspundețiȘtergereCat multumesc. Si tie o primavara minunata!
Cristina ma bucur ca iti place, te pup
Timea o painica de nota 10! Asteptam si chiftelutele di dovlecei! Imi place ca creste blogul tau din ce in ce mai mult! Felicitari! Te pup!
RăspundețiȘtergereIrina multumesc frumos de apreciere si pentru vorbele frumoase! Ma bucur si eu pentru blogul meu si pt ca am avut curajul sa ma apuc de el...mai ales ca era un vechi vis. te pup
RăspundețiȘtergereCand vad ce frumoase este imi vine sa rup o bucatica din ea..bravo!!
RăspundețiȘtergereRocsy - rupe cu incredere :)). pup
RăspundețiȘtergere