Tare mi-e draga varza aceasta facuta dupa reteta tatalui meu...mare bucatar la noi acasa :)
Reteta aceasta a avut-o publicata si in revista Practic in bucatarie si a luat si un premiu binemeritat.
Deci sunt mandru si de el si de reteta...
- taiem ceapa marunt, dam morcovii prin razatoare si le amestecam
- taiem slanina feliute si asezam pe fundul vasului
- taiem apoi varza si asezam un strat de varza peste slanina
- peste varza asezam un strat de ceapa si morcovi, apoi un strat de orez
- condimentam cu sare, piper, marar si cimbru
- si asezam apoi un strat de carnati taiati felii
- repetam apoi procedura: un strat varza - ceapa si morcovi - orez - condimente - carnati
- si peste ultimul strat de carnati punem iar varza, condimentam, punem 3-4 cani de apa, punem capacul si dam la cuptor la foc potrivit timp de o ora... doua ...depinde mult de varza...a mea a fost tare rau si a stat cam mult la cuptor.
Cand e pe jumatate fiarta varza se adauga cana de bulion si mai lasam 30 min la foc mic.
O mancare super gustoasa mai ales acum pe timp de iarna. Se poate face si cu varza murata....e chiar mult mai buna :).
Nota: puteti cali ceapa, morcovul si varza....eu nu am calit, pt ca intotdeuna unde se poate evit calitul in ulei. E la optiunea fiecaruia daca caleste sau nu. Iasa super buna si fara sa fie calita mai ales ca se face tare buna la cuptor la foc mic.
Se poate servi si cu smantana
Reteta aceasta a avut-o publicata si in revista Practic in bucatarie si a luat si un premiu binemeritat.
Deci sunt mandru si de el si de reteta...
Avem nevoie de:
- 1.5 kg varza
- 4 morcovi
- 2 cepe
- slanina afumata
- carnati de casa afumati
- 1/2 cana orez
- o cana bulion
- cimbru
- marar
- sare si piper
- si un vas termorezistent cu capac
- taiem ceapa marunt, dam morcovii prin razatoare si le amestecam
- taiem slanina feliute si asezam pe fundul vasului
- taiem apoi varza si asezam un strat de varza peste slanina
- peste varza asezam un strat de ceapa si morcovi, apoi un strat de orez
- condimentam cu sare, piper, marar si cimbru
- si asezam apoi un strat de carnati taiati felii
- repetam apoi procedura: un strat varza - ceapa si morcovi - orez - condimente - carnati
- si peste ultimul strat de carnati punem iar varza, condimentam, punem 3-4 cani de apa, punem capacul si dam la cuptor la foc potrivit timp de o ora... doua ...depinde mult de varza...a mea a fost tare rau si a stat cam mult la cuptor.
Cand e pe jumatate fiarta varza se adauga cana de bulion si mai lasam 30 min la foc mic.
O mancare super gustoasa mai ales acum pe timp de iarna. Se poate face si cu varza murata....e chiar mult mai buna :).
Nota: puteti cali ceapa, morcovul si varza....eu nu am calit, pt ca intotdeuna unde se poate evit calitul in ulei. E la optiunea fiecaruia daca caleste sau nu. Iasa super buna si fara sa fie calita mai ales ca se face tare buna la cuptor la foc mic.
Se poate servi si cu smantana
Tocmai ce imi sugerase iubitul meu sa-i fac maine varza:)) Si am si slanina afumata si carnati ...wow o sa iasa o nebunie...deja mi-e pofta cand vad pozele:) Pupici!
RăspundețiȘtergereCe nimereala Danutza! iti recomand din tot sufletul varza aceasta ...e buna tare.
RăspundețiȘtergereCe delicios arata.. Seamana putin cu cea a la Cluj... dar cred ca-i mult mai delicioasa! Neaparat trebuie probata!
RăspundețiȘtergereSimona, asa e, seamana dar e buna si varianta aceasta cu carnati si morcovi. sa o incerci :)
RăspundețiȘtergereEu am facut varza acum vreo doua zile, dar orez n-am pus niciodata... Delicioasa reteta lui taticul tau...
RăspundețiȘtergereDelicios preparatul !Imi place.
RăspundețiȘtergerepupici
Cand vad varza simt ca mor de pofta.Diana nu are voie absolut deloc sa manance,si culmea culmilor este ca tocmai varza-i place oricum ar fi.Si ca sa nu-i fac pofta nu o gatesc deloc.Asa cu nu pot decat sa privesc pe la altii.Te pup!
RăspundețiȘtergereDaniela multumesc de vizita. Si e buna si cu orez si fara
RăspundețiȘtergereLia ma bucur ca iti place.
va mai astept la mine in bucatarie :)
DiaMar imi pare sincer rau pt micuta ta si pt tine ca nu poti sa mananci asa o bunatate. dar lasa ca faci tu altele bune :). te pup
RăspundețiȘtergereVarza mea este acum in cuptor dar data viitoare voi face dupa reteta ta ca-mi place tare mult!!!! Pupici!
RăspundețiȘtergeremi-am facut de 2-3 zile. o ador! pup
RăspundețiȘtergereNely, pofta mare la varza...si astet sa o faci si dupa reteta mea :). te pup
RăspundețiȘtergereAlina chiar e buna. te pup si eu
A la mama am tot mancat,dar tre sa o incercam si pe asta ca pare tare buna!
RăspundețiȘtergereDa Teo, mie imi place tare mult si o recomand cu drag.
RăspundețiȘtergereMmm, imi place reteta ta, pacat ca de la o vreme nu prea mai suporta stomacul meu decat salata de varza cruda!...
RăspundețiȘtergereOana chiar pacat ca nu poti manca, desi la cuptor necalita nu ar trebui sa iti cada asa greu
RăspundețiȘtergereCu siguranta este delicioasa mai laes ca reteta este a unei persoane dragi.
RăspundețiȘtergerePup si duminica frumoasa!
Maria, multumesc. Iti urez o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereImi place titlul varza"a la tata"!Coincidenta sau nu dar tatal meu era as in prepararea verzei...Mie imi place la nebunie, ai mei mai putin...O sera buna:X
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta varzuca ta. In mod sigur o s-o incerc. Sunt fan varza dulce :)
RăspundețiȘtergereMare Maria, ma bucur sa aud ca si alti tati bantuie prin bucatarie :). Te pup
RăspundețiȘtergereBrandusa ma bucur ca iti place varza mea. pupici
foarte gustoasa mancarica ta!
RăspundețiȘtergerefelicitari atat tie cat si tatalui tau :)
pupici
Delicious Flavours multumesc frumos. Am sa-i transmit si tatalui meu sa il fac fericit :)
RăspundețiȘtergereTIMEANAK az etele nagyon finomak isten eltese sokaighogy csialjan minel tobbet sok sok puszit akik nagyon szeretik
RăspundețiȘtergere