Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 2 iunie 2012

Gulyas de porc

Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.
Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.
Gulyasul acesta e facut cu carne de porc dar recunosc ca cel cu carne de vita e mult mai bun :). 

Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 300 gr pulpa porc
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 rosie
- 10 cartofi 
- 1 lingurita paprika rosie dulce
- 1/2 lingurita paprika iute
- 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas )
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita marar
- 1 lingurita sare mare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 lingurita pudra de chimen

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.
Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.
Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.
Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.
Lasam la fiert la foc mic inca aprox 30 min sau pana sunt si cartofii fierti.
La final adaugam si patrunjel tocat.
Luam de pe foc si servim cald.
Las si pentru voi o farfurie generoasa cu gulyas....serviti cu incredere :). 

25 de comentarii :

  1. Sa nu vada sotul meu ca mi-ai dat de treaba!Ne place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo - si sotul meu e mare fan :) si mie imi place mult. Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu ador aceasta mancare! ai un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place , mai bine ies repede de aici , ca daca stau mult ma roade pofta si mai tare !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat - ma bucur ca iti place. Poti sa mai stai pe aici ca am oferit cele doua farfurii :)). pup

    RăspundețiȘtergere
  6. am servit...m-am saturat..Saru'mana pt masa..))Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina - sa iti fie de bine :). te mai astept la masa. pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie imi place maxim (al meu nu mai zic cat e de fan), dar din pacate nu l-am mai pregatit demult! Arata tare fain! pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria - multumesc tare mult!!!!

    Anto - ma bucur ca iti place! Se pare ca e un fel de mancare placut de toate lumea :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca este mancare de inmuiat dumicatul, sunt prima !:D
    Painica vad ca este pe masura gustului meu !:)
    Delicios !

    RăspundețiȘtergere
  12. Adina - e paine de casa din faina itegrala :). Numai buna de inmuiat in tocanita :)). pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu de mult l-am terminat , dar as mai manca o portie . Eu nu ma pot satura de gulas niciodata .

    RăspundețiȘtergere
  14. Dorina - si eu as manca oricand :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Ne place tare mult , arata tare bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Avem un prieten care e talent inascut de a prepara gulas, de cãte ori mergem la pescuit e musai sa vina cu noi! aratã minunat gulasul tãu:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Adela - multumesc frumos.

    Ramona - e super bun daca il face si la ceaun. pup

    DiaMar - ma bucur ca iti place. pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am mancat de multe ori, dar imi place mult!Super delicios!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai ce pofta mmi-ai facut... Am salvat reteta, iar cat de curand voi face si eu aceast preparat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Vai cat de bine arata! Super gustos!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Licuta - ma bucur ca iti place si tie. pupici

    Simona - ma bucur ca iti place. Iti recomand sa o faci cu carne de vitel, e si mai buna.

    Danutza - multumesc frumos. pup

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce coincidentie :) Am avut si noi ceva foarte asemanator in weekendul asta.
    Arata perfect!! Singura critica.. cam putin in farfurie... daca cumva e farfuria mea :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Oltean - am mai fost noi si alta data pe aceeasi lungime de unda. Si daca e prea putin in farfurie putem umple si de doua ori :).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...