Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 29 decembrie 2012

Prajitura Kati cu glazura de ciocolata alba

Prajitura aceasta care imi poarta si numele (da ma cheama si Kati printre altele :) ), este una din preferatele mele. Am crescut cu aceasta prajitura care nu lipsea de la nici o masa festiva. Desi varianta cea originala si pe care o face si mama mea e cu spuma de albus deasupra, eu am incercat o varianta cu ciocolata alba care a iesit la fel de gustoasa. Voi faceti cum stiti mai bine :) 

Pentru foi (3)
400-450 gr faina
200 gr margarina
150 gr zahar
3 galbenusuri
1 plic praf de copt
un varf cutit sare
Crema
1 foaie zdrobita
150 ml lapte
150 gr zahar pudra
1/2 pachet unt (125 gr)
2 linguri cacao
2 linguri gem de caise
1 sticluta esenta de rom
Glazura (eu nu am facut cea clasica cu spuma de albus)
100 gr ciocolata alba
3 linguri frisca lichida
o lingurita unt
Pentru ornat
fulgi de ciocolata

Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.
Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma.
Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.
Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.
In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.
Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.

12 comentarii :

  1. Foarte buna prajitura, si eu am facut-o dar am respectat reteta clasica, asa cum o am de la mama.
    Un an nou fericit!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina asa o am si eu si da e mai buna cu spuma, dar merge si varianta asta :). An nou fericit si tie!

      Ștergere
  2. Ce bine arata. Sigur este delicioasa! Un an nou mai bun si plin de realizari iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Irina. Un An Nou minunat si tie!

      Ștergere
  3. e una din preferatele mele si ti-a iesit minunat :) La multi ani Timea! Iti doresc un An Bun! <3

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place! Iti doresc si tie un An Nou minunat! >:D<

      Ștergere
  4. Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Prajitura aceasta imi place foarte mult! La multi ani si un an excelent iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Gand la gand cu bucurie! Si eu am facut-o, dar varianta clasica ;-) Imi place tare mult si cum ai facut-o tu, e de incercat :*

    RăspundeţiȘtergere
  7. tare bine arata ! iti doresc un an nou minunat !

    RăspundeţiȘtergere
  8. O bunatate!! Un an nou minunat sa te intampine! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ma bucur ca va place si voua aceasta prajitura si va multumesc fete dragi pentru toate urarile frumoase. La fel va doresc si eu un An Nou minunat! >:D<

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...