Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 18 mai 2014

Rulada cu fructe de padure

 Iar am venit cu un desert cu fructe de padure, de data aceasta o rulada buna si aratoasa as zice eu. Pufoasa si aromata de la atatea fructe delicioase, merge perfect si pentru mese festive si pentru o duminica in familie. E usor de facut si e delicioasa. Singurul defect e ca dispare super repede de pe farfurie. 
Avem nevoie de: 

  • 4 oua 
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura amidon Gustin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 200 gr capsuni
  • 150 gr mure
  • 4 linguri afine
  • 2 linguri strugurei 
  • (in total aprox 450-500 gr fructe de padure, congelate am folosit eu )
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite pline cu amidon
  • Pt ornat: 3 lingurite chipsuri de ciocolata 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si amidonul folosind o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 20 de min. 
In acest timp pregatim umplutura. Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba aprox 5 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. 
Scoatem rulada din cuptor si o scoatem si din tava (cu hartie cu tot) pe un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si o ungem cu umplutura de fructe si o rulam indepartand si foaia de copt (pastram 2 linguri din umplutura pentru ornat). Sau puteti indeparta mai intai hartia de copt, cum doriti. O rulam in prosopul umed si strangem la capete. Lasam asa aprox o ora, la rece.
Scoatem din frigider, indepartam prosopul si punem rulada pe o tava si o ornam cu umplutura pastrata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde ( in reprize de cate 10-15 secunde amestecand dupa fiecare repriza pana se topeste). O punem intr-o punguta si trasam dungi peste rulada.
Pastram rulada la frigider pana la servire. 
 O duminica mimunata va doresc!

9 comentarii :

  1. Imi plac foarte mult aceste rulade..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie Rocsi mai ales ca sunt si de efect.

      Ștergere
  2. Simpla si buna, vreau si eu vreo doua felii, te rog! Merci! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Liana, cu mare drag te servesc.

      Ștergere
  3. Arata super apetisant, imi place cum ti-a iesit blatul. Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as face o combinatie de fructe de padure,, si crema de ciocolata.
    Oricum, retetele sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as face o combinatie de fructe de padure si crema de ciocolata.
    Oricum, reteta este foarte buna, si site-ul, de asemenea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ruladele astea se pot face in zeci de variante cu umpluturi variate. Nu am atat timp si cine sa le manance la cate idei am :). Multumesc

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...