Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 29 iunie 2014

Ciorba de legume cu vitel - la Multicooker

Nu doar deserturile si felurile principale ies minunat la aparatul Multicooker ci si supele si ciorbele. Am facut o ciorba cu multe legume si carne de vitel si imi place la nebunie pentru ca legumele isi pastreaza mult mai bine proprietatile si gustul este mult mai puternic. In plus aparatul isi face treaba fara ca eu sa fiu nevoita sa stau langa aragaz. 
O sa va explic mai jos cum am facut aceasta ciorba gustoasa la care nu am pierdut mult timp decat pana am spalat si tocat ingredientele. 

Avem nevoie de:
  • 250 gr carne de vitel
  • 3 morcovi mai mari
  • 3 buc patrunjel radacina
  • 1 ceapa mica
  • 1 felie ardei rosu gras
  • 2 felii ardei verde gras
  • o mana de mazare verde
  • 5-6 cartofi mici
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 3 linguri pasta de gogosari 
  • 250 ml suc de rosii
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel 
Curatam si spalam bine legumele.
Pornim aparatul selectam functia "fry" si programam pe 15 minute.
Punem uleiul in vasul de la aparat si adaugam carnea de vitel taiata cubulete mici.
In timp ce se caleste putin carnea adaugam pe rand in timp ce le tocam ceapa si ardeiul. Apoi una dupa alta morcovul taiat rondele, patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. La final punem o mana de mazare congelata sau proaspata. 
Toate astea au durat 15 minute.
Punem apa calda in vas pana la indicatorul maxim ( aprox 2300 ml apa), adaugam pasta de gogosari si sarea si inchidem capacul. 
Selectam functia "stew" - 1 ora.
Dupa ce s-a scurs acest timp adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate marunt, presaram putin piper si mai pornim aparatul 10-15 minute.
Dupa ce s-a scurs si acest timp adaugam patrunjelul verde tocat si lasam aparatul pe 'keep warm' pana servim. Sau daca nu servim atunci putem sa il oprim de tot si sa scoatem aparatul din priza.
Servim ciorba calda cu un ardei iute sau/si cu smantana daca doriti, desi acum vara preferam mancarurile cat mai usoare.
Pofta mare sa aveti si o duminica minunata va doresc!

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...