Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 8 ianuarie 2012

Friptura impletita

Iata cum o friptura banala din carne de porc poate arata foarte bine pe farfurie doar impletind carnea


sa vedem de ce avem nevoie..
- 500 gr carne de porc: ceafa sau pulpa/spata
- 10-12 cartofi
- 3-4 morcovi
- 3 cepe
- 1 capatana usturoi
- 3-4 linguri ulei
- foi de dafin
- oregano
- sare si piper 

Taiem carnea felii, apoi fiecare felie o taiem in trei precum in poza de mai jos si impletim.
In capat infingem o scobitoare.

Punem bucatile de carne impletite in tava cu ulei si asezam pe langa carne cartofii taiati in doua sau patru , morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, ceapa taiata in 4, frunzele de dafin si oregano. Usturoiul il punem in crepaturile de la carne. Adaugam sare si piper si dam la cuptor la 180 grade timp de aprox 40-50 min, depinde de carne. 

Dupa 20 min intoarceti carnea de pe o parte pe alta.

...o sa impresionati cu siguranta cu aceasta friptura , asa ca va provoc sa o faceti si voi :)...
Recomand sa tineti carnea intr-un bait cu lapte si usturoi pt cateva ore inainte de a o prepara. Eu din pacate a trebuit sa o fac destul de rapid si nu am avut timp de bait...next time, neaparat :) 
Pofta Buna!!! 

4 comentarii :

  1. Ce ingenios! Ceva deosebit care arata extrem de bine, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos...as manca in fiecare zi ceva gatit si cat mai divers...si cat mai putine mancaruri procesate :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa de la distanta... arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc Antonia! ti-am vizitat si eu blogul...felicitari! e super ..o sa mai trec pe acolo :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...