Din cand in cand mai fac si cate o ciorba cu carne :)). Imi plac mult ciorbele simple cu legume, dar nu refuz o ciorba buna de perisoare cu tarhon
Ingrediente pt 4 l apa:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet
Curatam, spalam legumele.
Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.
Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.
Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
Ingrediente pt 4 l apa:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet
Curatam, spalam legumele.
Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.
Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.
Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
Preferata jumatatii mele!
RăspundețiȘtergereSimona - si la noi e in topul preferintelor! pup
RăspundețiȘtergereTrimite-mi citeva perisoare, ca ciorbica o fac eu... Hmmm, ce buna e !!! Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela - poti sa iei perisoarele direct de aici :)). pup
RăspundețiȘtergereAduc painea eu,iar tu dai din bunatatea aceasta.Te prinzi?Pupici!
RăspundețiȘtergereCe buuuna,n-am maifacut-o de multisor!Pupici
RăspundețiȘtergereDia - sunt de acord! te astept cu painea ta gustoasa :). pup
RăspundețiȘtergereFlory - daca nu ai mai facut-o demult e cazul sa o faci..ca e buna tare. pup
felice fine settimana...ciao
RăspundețiȘtergereFavorita mea ciorbita!arata yammy !Un weekend frumos!
RăspundețiȘtergereMmm, ce buna e!Preferata mea!Pup!
RăspundețiȘtergereGiancarlo - grazie !
RăspundețiȘtergereParadis - ma bucur ca iti place. weekend minunat si tie.
RăspundețiȘtergereLicuta - tare buna e ciorba asta, e favorita multora. pup
Ce bine arata! La noi in casa e ciorba preferata a tuturor :) Pup!
RăspundețiȘtergereDanutza - ciorba asta se pare ca e preferata multora. ma bucur ca iti place. pup
RăspundețiȘtergereImi place tare mult aceasta ciorba!
RăspundețiȘtergereHaplea - si mie :). weekend placut
RăspundețiȘtergereDelicioasa ciorba. Prefer totusi sa fie acrita cu bors si nu cu otet. Te pup.
RăspundețiȘtergereIrina - recunosc ca pe la noi se foloseste f putin borsul...dar sigur e mai sanatos..mai ales ca otetul mie personal nu imi place
RăspundețiȘtergere