Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

joi, 26 aprilie 2012

Ciorba de perisoare

Din cand in cand mai fac si cate o ciorba cu carne :)). Imi plac mult ciorbele simple cu legume, dar nu refuz o ciorba buna de perisoare cu tarhon
Ingrediente pt 4 l apa:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet 

Curatam, spalam legumele.
Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.
Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.
Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!

18 comentarii :

  1. Simona - si la noi e in topul preferintelor! pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Trimite-mi citeva perisoare, ca ciorbica o fac eu... Hmmm, ce buna e !!! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela - poti sa iei perisoarele direct de aici :)). pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Aduc painea eu,iar tu dai din bunatatea aceasta.Te prinzi?Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce buuuna,n-am maifacut-o de multisor!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia - sunt de acord! te astept cu painea ta gustoasa :). pup


    Flory - daca nu ai mai facut-o demult e cazul sa o faci..ca e buna tare. pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Favorita mea ciorbita!arata yammy !Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Paradis - ma bucur ca iti place. weekend minunat si tie.

    Licuta - tare buna e ciorba asta, e favorita multora. pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata! La noi in casa e ciorba preferata a tuturor :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Danutza - ciorba asta se pare ca e preferata multora. ma bucur ca iti place. pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place tare mult aceasta ciorba!

    RăspundețiȘtergere
  12. Haplea - si mie :). weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  13. Delicioasa ciorba. Prefer totusi sa fie acrita cu bors si nu cu otet. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Irina - recunosc ca pe la noi se foloseste f putin borsul...dar sigur e mai sanatos..mai ales ca otetul mie personal nu imi place

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...