Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 21 octombrie 2012

Tort Amandina M

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a sotului meu care pe 18 octombrie a implinit o anumita varsta.  E prajitura lui preferata si normal ca nu puteam face un alt tort decat Amandina. 
    La multi ani fericiti si sanatosi! 
Avem nevoie de:
  Blat:
- 6 oua
- 200 gr zahar 
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt 
- un varf de sare
Sirop:
- 300 ml apa
- 100 gr zahar
- 4 linguri cappuccino clasic
- 1 fiola esenta de rom
Crema:
- 350 gr unt nesarat
- 170 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Glazura:  100 ml frisca lichida, 150 gr ciocolata neagra

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. Blatul racit il taiem in 3.

Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema: untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asezam pe o farfurie prima foaie de blat si o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema apoi punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la frigider timp de o ora.
Ungem apoi tortul de jur imprejur cu crema lasand cateva linguri si pentru ornat. (deasupra nu punem crema)
Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca usor apoi turnam peste tort, nivelam si lasam sa curga si pe margini.
Ornam cu crema ramasa formand cateva moturi. Am facut si cateva inimioare de ciocolata. Dar la ornat aveti liber la imaginatie :).

Va las si voua sa savurati o felie de tort! 

28 de comentarii :

  1. Vai cat de bine arata!!! La multi ani sotului, si tot asa torturi frumoase sa-i faci! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani !!! Stiu ca ingrasa, dar la cit de bine arata tortul tau, cred ca m-as opri dupa ce as devora jumatate din el...Ufff, de aia nu fac eu torturi ciocolatoase, cica sa slabesc, dar ma ingras doar uitindu-ma... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula multumesc frumos atat pentru apreciere cat si pt urari. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela - multumesc. Lasa ca nu ingrasa o feliuta mica :) Si nu poti manca mult ca e greu. Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Un tort delicios.
    Multi ani fericiti impreuna.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. DiaMar - multumesc frumos dragutzo. Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos și gustos arată, mmmm...
    La mulți ani soțului tău, e norocos cu o nevastă așa ca tine! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani sotului tau !!!
    Super tortul tau!
    Iubiti-va mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sanda - multumesc tare mult pentru vorbele tale frumoase. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Mandala - multumim frumos.

    Diana - multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicios si aratos tort! La multi ani sarbatoritului!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Alina - multumesc, ma bucur ca iti place. Pup

    RăspundețiȘtergere
  13. La Multi Ani sotului tau! :)
    Tortul este superb, dar am si eu o nelamurire, de ce "M", este cumva initiala sarbatoritului sau? :P
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani! fericire maxima. O bunatate de tort.

    RăspundețiȘtergere
  15. Angela - multumesc frumos pt urari si apreciere. Si da, M vine de la initiala sotului :))) . Te pup

    Carol - multumesc tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani fericiti,sotului !:)
    Chiar daca am amandine in frigider;am preparat in weekend ,trebuie sa gust si eu din tortul asta!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Adina - multumesc frumos. I iesit un tort super gustos din care am mamncat si eu desi mie nu imi plac amandinele :). Te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Mmm... ce frumusete de bunciune de tort.. Si daca tot este petrecere, pap si eu o feliuta!
    La Multi Ani sotului tau, sa fi-ti fericiti si impliniti, si mai ales sa va iubiti mereu ca si acum! :-*

    RăspundețiȘtergere
  19. Simona - iti multumesc frumos draga mea. Asa sa fie. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  20. De szép, csupaszív torta! Sok boldog szülinapot a Férjednek!

    RăspundețiȘtergere
  21. Gerdi - nagyon szepen koszonom. Puszi

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani sotului! Minunat tortul. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. Haplea - multumesc frumos.


    Sara&Miki - multumesc pt urari. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  24. Bun , delicios si frumos.Bravo esti o sotie foarte harnica.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Rocsi - multumesc frumos draga mea. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  26. We stumbled over here coming from a different web page and thought I might as well check things out.

    I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page again.



    Feel free to visit my webpage :: walking calorie calculator

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...