Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 25 ianuarie 2015

Fursecuri mari si moi cu portocala

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune. Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.

Avem nevoie de:
  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata  (de la Bunatati din Natura) 
  • 40 gr cipsuri de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Din cantitatile de mai sus am facut 8 fursecuri uriase si vreo 20 normale. 

  • De facut  e foarte simplu. Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala ( spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.
  • Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.


  • Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste. 
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.
  • Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde. 

Pastram fursecurile in cutie metalica.

9 comentarii :

  1. Super faine si cu siguranta foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata ca in filme, cand vezi niste cookies din alea mari si apetisante! Foarte faine! O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma gandeam si eu cand le faceam :)))

      Ștergere
  3. Arata demantial!Cu siguranta o sa-ncerc reteta.

    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos e blogul tau! La fel si preparatele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioase si merg de minune la o cafeluta!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa domne`.. sa fie mai mare.. sa ne saturam si noi de atata bun! :)
    Sunt atat de frumoase de`ti vine doar sa te uiti la ele :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...