Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 14 iulie 2013

Ardei umpluti cu carne de vitel si pui

Imi plac tare mult mancarurile cu sosuri. Ardeii umpluti cu carne imi plac doar asa  cu sos dulce si aromat. Am facut de data aceasta o varianta mai sanatoasa cu carne de vitel de la tara si cu carne de pui. E mult mai light si mai sanatoasa decat cu carne de porc. 
Avem nevoie de: 
400 gr carne de vitel
200 gr pulpe de pui dezosate
2 linguri orez
1 ceapa potrivita
patrunjel verde 
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper 
7 ardei mari (sau 10 mici)
Sos:
1 l suc de rosii de casa
2-3 linguri ulei
2 linguri faina
2 linguri zahar
un pic de sare
busuioc verde 
Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat. 
Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele. 
Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.
Punem ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, acoperim cu apa, adaugam putina sare in apa, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 e grade timp de o ora.
In acest timp pregatim sosul.
Punem intr-un vas 2 -3 linguri de ulei si amestecam cu 2 linguri rase de faina. Adaugam treptat sucul de rosii si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc. ( Eu incerc sa evit prajitul uleiului mai ales cu faina, dar daca doriti puteti incalzi mai intai uleiul cu faina apoi sa adaugati bulionul) .
Adaugam in sos putina sare si doua linguri de zahar si lasam sa fiarba timp de 15 minute pana se ingroasa. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului. Adaugam busuiocul tocat si mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul. 
Ardeii umpluti fierti ii scoatem din apa cu o lingura lasam sa se scurga de apa si ii punem in sosul de rosii. 
Servim cald.
Pofta mare! 

6 comentarii :

  1. Mmm ce apetisanti. Foarte mult imi plac cu acest sos de rosii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi eu prefer ardeii fara carne,as servi cu placere unul de dragul sosului.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mor dupa ardeii umpluti , chiar daca fierea mea intra in colaps rapid. Varianta cu pui si vitel suna interesant , trebuie incercata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu vitel si pui nu o sa iti cada greu, iar la sos nu prajesti exact cum am facut eu. Sotul meu e proaspat operat de fiere si a mancat fara sa ii cada greu.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...