Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

sâmbătă, 8 martie 2014

Placinta cu mere

 Un desert atat de simplu dar atat de bun! Jumatate se mananca imediat dupa ce il scoatem din cuptor iar restul, pana seara dispare de pe masa. Si mai are un mare plus, nu are nici foarte multe calorii. 
Avem nevoie de:
Aluat:
125 gr unt sau margarina
220 - 240 gr faina alba tip 650
1 ou
1 lingura zahar brun 
coaja de la 1 portocala
sucul de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un varf de sare 
Umplutura:
10 mere rosii si galbene 
3 linguri zahar 
sucul de la o portocala
2 plicuri zahar vanilat 
1 lingurita scotisoara
- zahar pudra pentru pudrat 

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp pregatim umplutura. Spalam merele si le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea mare.
Stoarcem sucul de la portocala peste mere, adaugam zaharul si punem pe foc la calit timp de aprox 10-15 minute. Luam de pe foc si lasam la racit.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Bucata mai mare o intindem pe masa tapetata cu faina sub forma dreptunghiulara si o asezam intr-o tava  022/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Turnam merele calite peste aluat si nivelam. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara. 
Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii pe care le punem sub forma de grilaj peste umplutura.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste placinta fruos deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem placinta din tava si o pudram cu zahar pudra.
Feliem si servim!
O zi minunata sa aveti!

14 comentarii :

  1. Astazi comunicarea noastra a fost telepatica ; am gatit aceesi placinta doar ca umplutura a fost gem de afine . Sa ai o primavara minunata si sa ne mai imbii cu retete delicioase. La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte bune deserturile astea cu fructe sau cu gem si cu gem de afine clar e minunata. La multi ani si tie!

      Ștergere
  2. Arata super. Am s-o ıncerc cıt de curınd. E prea frumoasa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luminita multumesc si ma bucur ca ai sa incerci reteta mea.

      Ștergere
  3. Cat de bine arata, Timea!
    Mi-ai facut pofta! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa placinta as servi zilnic. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. asta este placinta cu mere? e opera de arta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Coco. E doar o placinta care arata bine :) Ma bucur ca imi apreciezi munca depusa :)

      Ștergere
  6. Cat de perfect arata!!! Cred ca-i absolut delicioasa!!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Simo e mult mai buna decat clasica placinta cu mere, aluatul face totul :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...