Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

vineri, 28 decembrie 2012

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Inca nu am terminat seria prajiturile de Craciun :). 
     Aceasta este o prajitura fina si aromata cu vanilie si frisca. 

Avem nevoie de:
Blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 3 linguri lapte
- 3 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
Crema:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 250 ml lapte
- 70 gr unt
- 200 ml frisca lichida
Ornat:
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr ciocolata
- 1 lingurita unt

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.

Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.
Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.
Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.

Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)

Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.
Prajitura este mai buna a doua zi.

11 comentarii :

  1. Delicioasa... Feliutele din ultima poza sint pentru mine, da ?! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Din toate prajiturile facute de tine vreau cate o bucatica.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag te servesc din fiecare Rocsi draga! Te pup

      Ștergere
  3. Imi place foarte mult cum este decorata! Cred ca este tocmai buna pentru revelion, mai ales daca ai mai multi invitati ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da este super buna si chiar ma gandeam ca merge si ca tort >:D<. Te pup

      Ștergere
  4. Arata bine o voi face si eu,sper sa le placa copiilor,sotului si mie.Pupici dulci.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...