Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.
E o reteta revizuita cu poze mai frumoase :)
Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen dupa preferinte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
E o reteta revizuita cu poze mai frumoase :)
Avem nevoie de:
200 gr faina neagra
250-300 gr faina alba
150 gr untura
100 gr margarina
1 ou
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
2 lingurite sare de mare
1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
seminte de chimen si susan
Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit. Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen dupa preferinte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel.
ȘtergereCrăciun fericit alături de cei dragi!
RăspundețiȘtergereLa fel si voua! Multumesc.
ȘtergereCraciun fericit!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi!!!
RăspundețiȘtergereCe faine sunt!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit! >:D<
Craciun fericit !!
RăspundețiȘtergereArată tare bine sub formă de steluțe!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos >:D<
RăspundețiȘtergereBuna ziua, se poate inlocui margarina cu unt?
RăspundețiȘtergerePoti creste cantitatea de untura si lapte in loc de margarina. Dar sigur merge si cu unt.
ȘtergerePot inlocui cantitatea de untura si margarina cu unt?
RăspundețiȘtergeream scris si mai sus ca margarina merge inlocuita cu untul, dar pastrati untura. Sunt cei mai buni covrigei (chiar daca eu i0am facut sub alta forma) din cati am mancat si e reteta veche de zeci de ani a mamei. :)
Ștergere