Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 23 decembrie 2013

Stelute sarate

Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.
E o reteta revizuita cu poze mai frumoase :)
Avem nevoie de:
200 gr faina neagra
250-300 gr faina alba
150 gr untura
100 gr margarina
1 ou
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
2 lingurite sare de mare
1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
seminte de chimen si susan
Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit.
Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen dupa preferinte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.

14 comentarii :

  1. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, se poate inlocui margarina cu unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti creste cantitatea de untura si lapte in loc de margarina. Dar sigur merge si cu unt.

      Ștergere
  4. Pot inlocui cantitatea de untura si margarina cu unt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am scris si mai sus ca margarina merge inlocuita cu untul, dar pastrati untura. Sunt cei mai buni covrigei (chiar daca eu i0am facut sub alta forma) din cati am mancat si e reteta veche de zeci de ani a mamei. :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...